KLEDING VERKOPEN EN MINIMALISEREN: HOE PAK JE HET AAN?

by - 22 augustus

Hoi allemaal! Jeetje, het is echt superlang geleden dat ik voor het laatst een blogje tikte. Ik miste het wel een beetje, maar inmiddels ben ik zo druk met van alles en nog wat geweest (vooral in mijn hoofd). Maar nu, een paar maanden later, vind ik het wel weer tijd voor een hersenspinsel. En deze keer schrijf ik over iets waar ik bijna een beetje verslaafd aan ben geraakt: kleding verkopen op United Wardrobe. Ik vertel je meer over kleding verkopen en minimaliseren.Er was eens...
Sinds een paar maanden kijk ik (eindelijk) anders tegen het kopen van kleren aan. Het mocht even duren, maar inmiddels besef ik dat het geluk 'm niet in het kopen van kleding zit. Ik kocht best veel, en dan vooral in een opwelling. De app van H&M speurde ik dagelijks door op zoek naar fijne koopjes. Dit kon ik toch niet laten liggen? Vervolgens belandt het ergens in de kast en mag het kledingstuk blij zijn als het een keer om mijn lichaam heeft gezeten. Niet best dus. Ik snap nu heel goed dat fast fashion een ding is. Hetzelfde geldt eigenlijk voor bloggers die bakken met kleding via bijvoorbeeld Nakd opgestuurd krijgen om het vervolgens later weer op United Wardrobe op Marktplaats te verkopen. Op zich is het goed dat de items een tweede kans krijgen, maar het geeft wel aan hoe snel we op iets uitgekeken zijn. 

En nu kan ik heel heilig doen, maar dat ben ik niet. Bij mij kwam het besef pas echt toen een van mijn wandkledingrekken het vanwege het gewicht begaf. "Dat komt omdat jij te veel kleding hebt Daph", kreeg ik te horen. Ze hadden een punt. Tijd voor verandering!

Op naar een andere eigenaar
Ik kwam tot de conclusie dat ik het meest genoot van het aanschafmoment van de kleding. Eigenlijk best raar, het kopen bleek dus leuker dan het hebben of dragen. Dit heeft er onder andere in geresulteerd dat ik een van mijn Mulberry tassen heb verkocht. De nieuwe eigenaar is er zeer happy mee en ik ruim wat op en verdien weer wat centjes. Het wegdoen van kleding vond ik eerst wat lastig, maar nu lijkt het bijna een sport. Het verkopen is gewoon leuk. 

Wanneer is het tijd om kleding te verkopen?
Soms is het lastig om iets weg te doen, maar stel jezelf de volgende vragen:

  • Maakt het kledingstuk mij gelukkig?
  • Wanneer heb ik het item voor het laatst gedragen (of heb je het überhaupt al eens gedragen)?
  • Heb ik items in de kast hangen om het mee te combineren?
  • Voel ik mij goed in het item?
  • Heb ik het nodig? Misschien heb je wel vijf items die enorm op elkaar lijken.
Kom je tot de conclusie dat het antwoord wel vaak 'nee' is, dan is het misschien tijd om afscheid te nemen. Ik check vaak bij mijn moeder of zij eventueel interesse heeft in het item. Is dit niet het geval, dan verkoop ik het. Let er wel op dat de items nog in goede staat verkeren.

Kleding verkopen: wie, wat, waar
Er zijn verschillende manieren om van je kleding af te komen (even oneerbiedig gezegd). Ik geef de voorkeur aan online: United Wardrobe (mijn favo op het moment) of Marktplaats. De IJhallen leverden bij mij weinig op en vond ik veel gedoe, aangezien ik niet in de buurt van Amsterdam woon. Lees hier mijn verslagje. Ik heb ook eens geschreven over kleding verkopen via vier verschillende wegen. Dat artikel lees je hier.

United Wardrobe
Yes, mijn favoriet. Ik ben sinds kort weer aan het verkopen op UW. Wat ik fijn vind, is dat de kopers nu zelf de verzendkosten betalen en dat je een PostNL-label krijgt. Deze hoef je alleen maar te laten scannen. Super handig dus. Verder vind ik het prettig dat mensen het item in een keer kunnen kopen, zonder dat er ellenlange conversaties aan vooraf gaan (die vervolgens nergens op uitdraaien). Je krijgt in dat geval een notificatie met 'het product is verkocht'. Dit scheelt tijd en hoop ergernis. Ook vind ik het altijd fijn als mensen reviews achter kunnen laten.

Mijn oppertipvoor UW: maak aanfoto's. Ik heb helaas nog niet echt profi foto's, maar kopers krijgen zo wel een beeld van hoe het kledingstuk valt. Wil je shoppen bij mij? Leuk! Dat kan hier.

Nog even dit
Dit is natuurlijk mijn mening. Mocht je dolgelukkig worden van veel kleding, dat is je goed recht. Ik merk dat het mij niet meer dat gelukkige gevoel geeft. Ik vind het zonde dat ik zo veel kleding en spullen heb. En al helemaal als ik het niet draag. Nu ik wat ouder word, bijna 27 om precies te zijn, denk ik dat ik ook wat verstandiger met mijn geld om kan gaan. Ik begin straks met het afbetalen van mijn studieschuld en ik wil graag wat meer reizen. Wellicht word ik dan eindelijk verstandig., Ontspullen geeft mij op dit moment rust, en die rust heb ik op dit moment even nodig. Ook daar tikte ik al eens een artikeltje over. Kleding kopen blijf ik heus doen, maar niet meer zo veel als eerst en met iets meer nadenken. You May Also Like

0 reacties