DE BAR CART: ZO DOE JE HET ZELF

by - 05 januari

Vaak ontstaat mijn inspiratie toch wel na een bezoekje op Pinterest. Daar spotte ik ook een aantal fijne afbeeldingen van vintage bar carts. Klinkt heel fancy en dat is het eigenlijk ook wel. Maar in simpel Nederlands noemen we dit gewoon een serveerwagen of dranktrolley. Op deze trolleys kun je de mooiste flessen drank en glazen tentoonstellen en is een ware eyechatcher in je interieur. 

PRIJZIGE BAR CARTS
Eerst viel mijn oog op gouden exemplaar. Prachtig, maar het prijskaartje werkte iets minder mee. Hij kostte namelijk 600 euro. Auw. Dat ging 'm dus niet worden. Uiteindelijk heb ik besloten dat ik in plaats van een blinkend gouden karretje toch voor zwart wilde gaan. Zwart bleek wat vriendelijker voor de portemonnee te zijn en is toch iets tijdlozer. Ik heb ontzettend veel webpagina's doorgespit en uiteindelijk kwam ik een strakke trolley bij Fonq tegen. 60 euro kostte het ding. Prima, maar in plaats van de bar cart ontving ik een stoel. Uiteindelijk bleek het karretje tijdelijk niet leverbaar te zijn. Ik greep weer mis. Dat gaat niet bepaald lekker.CREATIEF DENKEN: DOE HET ZELF 
Omdat een groot deel van mijn meubels afkomstig zijn van het Zweedse woonwarenhuis, besloot ik daar ook een kijkje te nemen. Ik kwam wat keukentrolleys en kitchenettes tegen. Het idee klopte wel zo'n beetje, maar ik vond het niet echt eyecatchers. Totdat mijn ogen op de SUNNERSTA (voor € 24,95) en de DRAGGAN (€ 19,95) vielen. De kleuren spraken mij niet erg aan, maar een likje verf doet wonderen. Ik ben voor de eerste optie gegaan en heb bij Action zwarte matte verf gekocht. Kind kan de was doen. Nu heb ik een, al zeg ik het zelf, heel leuk karretje voor een fijn prijsje. Ik heb vier bussen spuitverf gekocht en was in totaal voor 37 euro klaar. Wat ik wil zeggen: soms kun je ook heel makkelijk de handen uit de mouwen steken om zo tot iets moois te komen (en flink wat centen te kunnen besparen). Leuke bijkomstigheid: jouw bar cart is uniek in zijn soort. Het heeft een paar uurtjes gekost, maar nu heb wel de bartrolley die precies is zoals ik 'm graag had willen zien.

You May Also Like

0 reacties