HIP CORDUROY

by - 07 oktober

In het begin moest ik nog een beetje wennen aan de corduroytrend. Ik dacht toen voornamelijk nog aan de broeken en tuinpakjes die kids vroeger droegen, maar inmiddels heb ik de trend met beide armen omarmd. Ik zet de leukste items op 'n rij.


Van links naar rechts:
- & Other Stories, € 79.
- Pull & Bear (blazer), € 39,99.
- Bershka, € 39,99.
- Pull & Bear (broek), € 35,99. 

TERUG DE TIJD IN
Tijd voor een mini geschiedenislesje: want waar komt corduroy, ookwel ribfluweel genoemd, nou eigenlijk vandaan? De stof werd voornamelijk gebruikt voor werkbroeken en werkmanskleding. In de jaren zeventig kreeg de stof de naam 'corduroy' en werd de stof toegepast in modieuze broeken en jassen.

CORDUROY IN EEN MODERN JASJE
Ik volg niet lang alle trends enkel omdat het een trend is, maar in dit geval moest ik eerst even wennen. Inmiddels heb ik een lila/roze blazer geshopt bij Primark, de perfecte zwarte flare bij H&M en een leuke haarband bij Stradivarius. Overal spot ik wel wat corduroy items: van sailor caps tot broeken en van jacks met teddy kraagje tot salopettejurkjes. 


Laarsjes: & Other Stories - € 129.

WAAR MOET JE SHOPPEN?
Vrijwel iedere winkel verkoopt nu corduroy-items, maar ik slaag voor deze trend vaak bij Zara, Bershka, Pull & Bear, Stradivarius en H&M.


- Blazer: Bershka, € 35,99
- Broek: H&M, € 49,99.
- Blazer: H&M, € 69,99.
- Rokje: H&M, € 39,99.
- Sailor cap: Pull & Bear, € 19,99.

Ik vind het in ieder geval een hele fijne trend die helemaal herfstproof is! Hoe ik mijn items combineer, kun je zien op Instagram @daphnewezenberg.

tags: corduroy, blazer van corduroy, trend, shoppings, fashionblog, blog, fashion. blogproof, blog proof.nl.

You May Also Like

0 reacties