BLOGGEN VS INSTAGRAM

by - 07 november

Op dit moment merk ik dat ik meer lol heb in Instagram dan in het bloggen. Maar waar komt dat dan door en wat zijn de leuke en minder leuke kanten? Ik leg jullie in dit artikel mijn visie even uit.


Ik denk dat ik nu een jaartje echt bezig ben met Instagram. Voorheen plaatste ik wat simpele kiekjes en bewerkte ik iedere foto op een andere manier, terwijl ik er nu iets meer over na denk en alle foto's op dezelfde manier bewerk. Ik vind wel dat het leuk moet blijven, dus ik probeer er ook weer niet te veel mee bezig te zijn. Ik blog sinds 2011 en ben begonnen met voornamelijk beauty, maar nu vind ik mode en bijvoorbeeld psyche en werk/studie vooral interessant. 

Op Instagram sta ik meer in contact met mijn volgers dan via mijn blog. Ik denk dat dat er bij mij ook voor zorgt dat ik dat op dit moment leuker vind. Daarnaast is het maken van een leuke foto ook gewoon wat makkelijker dan het schrijven van een goed artikel. Daarmee wil ik niet zeggen dat ik met zo min mogelijk moeite iets voor elkaar wil krijgen, maar omdat ik fulltime werk heb ik niet altijd zin/puf/inspiratie om nog een artikel te schrijven. Ik denk op dit moment ook wat meer in beelden dan in tekst, als je begrijpt wat ik bedoel.

Het afgelopen jaar heb ik minder geblogd, maar ik zou niet willen stoppen. Ik schrijf een artikel als ik daar zin in heb en ik denk dat ik het wel echt zou missen als mijn blog niet meer zou bestaan. 

EEN NIEUWE WEG IN
Verder wil ik me meer bezighouden met mode en andere zaken zoals hotspots. Dan wil ik echt met mijn camera op pad gaan en leuke zaakjes en tentjes fotograferen om er vervolgens een leuk artikel bij te tikken. In die zin heb ik wel echt weer zin om te bloggen. Ik heb afgelopen week ook eindelijk maar eens visitekaartjes laten drukken en als ik die binnen heb, wil ik mijn plannen uitvoeren. 

HET VOLGEN-ONTVOLGEN
Ik vind Instagram heel leuk, maar voor mij heeft het één groot nadeel. Ik ben het volg-ontvolg spelletje namelijk helemaal zat. Het meest frustrerende is misschien nog wel dat het blijkbaar wel echt werkt als ik sommige profielen bekijk. Wel heb ik nu iets gevonden waardoor ik een beetje kan achterhalen of iemand meedoet aan deze vervelende tactiek. Op de website social blade kun je namelijk zien hoeveel mensen iemand volgt of ontvolgt. Zo zie je bij sommige Instagrammers dat er op één dag bijvoorbeeld 200 bijkomen en dat er de volgende dag weer 350 af gaan. Ik heb dan al geen zin meer om iemand te volgen. Als iemand mij ontvolgt omdat hij/zij mijn content niet leuk vindt, dan is dat jammer maar dan kan ik het wel beter begrijpen dan wanneer je dit puur en alleen doet om meer volgers te genereren. Het kopen van volgers vind ik overigens ook niet oké want dan bedonder je de boel gewoon. 

Wat ik precies met dit artikel wil, weet ik eigenlijk niet eens. Ik wil weer even van me laten horen en vertellen waar ik nu mee bezig ben. Oh, en ik wilde mijn ei even kwijt wat betreft Insta. Mocht je me willen volgen omdat je mijn profiel leuk vind, dan ben je natuurlijk altijd welkom. Mijn username is @daphnewezenberg. Op Instagram ben ik net iéts actiever dan hier. X

You May Also Like

0 reacties