KIEHL'S MIDNIGHT RECOVERY CONCENTRATE

by - 15 augustus

Ik ben groot fan van de Advanced Night Repair van Estée Lauder en ook de Extraordinary Oil van L'Oreal is favoriet. Toen ik een pakketje kreeg van Kiehl's met de Midnight Recovery Concentrate was ik dan ook erg benieuwd. Hoe ik 'm vind? Dat vertel ik je uiteraard.


Het product is een gezichtsolie die je op de huid aanbrengt en vervolgens zijn best doet om je huid te herstellen en te repareren en dat alles terwijl jij lekker aan het dutten bent. Ik vind nachtverzorging erg belangrijk omdat ik dan het idee heb dat ik wakker word met een zachte en verzorgde huid. De Midnight Recovery is mix van allerlei soorten oliën, zonder parfum en parabenen en voor 99,8% natuurlijk. Dat klinkt in mijn oren erg positief.


ALLERLEI SOORTEN OLIËN
Welke soorten olie er dan allemaal in het paarse flesje zitten? Hou je vast, het zijn er namelijk nogal wat. Komt 'ie: hondsroosolie, sleutelbloemolie, korianderzaadolie, lavendelolie, rozemarijnolie, rozenolie, zonnebloemolie). Ook bevat het product extracten zoals komkommerextract, kurkuma-extract en jasmijnextract. Vooral de lavendel ruik je goed en dat vind ik erg ontspannend, vooral omdat het om nachtverzorging gaat. 

Het gaat om natuurlijke bestanddelen, maar ook deze kunnen de huid irriteren. Ik heb een erg gevoelige huid en kan veel producten niet gebruiken omdat ik dan allergische reacties krijg. Met dit product heb ik gelukkig geen slechte ervaringen. 

HOE WERKT HET?
Breng met het pipetje 2 tot 3 druppeltjes aan op de gereinigde huid. Verdeel de olie gelijkmatig over de huid en masseer zachtjes in. Het product kan zowel apart als onder een hydraterende crème worden gebruikt. Kiehl's zegt zelf het volgende over het product: "Dit krachtige elixir op basis van planten werkt de hele nacht om de huidbarrière te regenereren, te repareren en te herstellen, met als resultaat een huid die er ’s ochtends jonger uitziet. Biedt de huid ’s nachts, op het moment dat ze het meest receptief is, de essentiële voeding". 

MIJN MENING
Het product zit in een paars flesje met pipetje, wat goed past bij het beeld dat ik van het New Yorkse apothekersmerk heb. Daarnaast vind ik het altijd prettig in gebruik omdat doseren makkelijk gaat en het hygiënisch werkt. De olie ruikt erg lekker en een beetje zoals zo'n ontspannende etherische olie (daar hou ik wel van). Hij maakt mijn huid heerlijk zacht en weet mijn huid goed te hydrateren. Of mijn huid er jonger uitziet, betwijfel ik wel een beetje maar dat is voor mij ook nog niet echt belangrijk (ben immers pas 24). 
Wel heb ik op mijn kin wat last van pukkeltjes, maar of dat door dit product komt durf ik niet met zekerheid te zeggen. Ik heb wel vaker opeens last van puistjes, dus dat is niet erg nieuw voor mij. Het valt mij overigens wel mee hoe vet de olie is. Hij trekt daarnaast ook vrij snel in. 

Al met al vind ik het een erg prettig product. Hij is wel wat aan de prijzige kant, voor 30 ml betaal je 42 euro. Wel heb je maar een paar druppeltjes nodig, dus opzich doe je er wel even mee. 

Kiehl's Midnight Recovery Concentrate is te koop bij de Kiehl's stores en bij De Bijenkorf.

Dit artikel bevat producten dat ik heb gekregen van een PR-bureau. Dit heeft echter geen invloed op mijn mening.

You May Also Like

0 reacties