ZO CREËER JE EEN GOOD LOOKING CV

by - 30 juli

Als je op zoek bent naar 'n baan, dan weet je het waarschijnlijk wel: je CV is zo ongeveer je allesje. Niet alleen de inhoud van je curriculum vitae is belangrijk, ook de lay-out speelt een essentiële rol. We willen immers een overzichtelijk en onderscheidend papiertje waarmee je jezelf zo goed mogelijk in de kijker speelt. 


Het verschilt natuurlijk per vakgebied hoe je CV eruit mag zien, maar ik ben afgestudeerd aan de opleiding Communicatie en omdat ik ook wat ervaring heb met grafische vormgeving, verwacht men wel iets meer van je dan een basic CV gemaakt in Word. Daar is dan ook de ruimte voor en dat vind ik juist leuk. Omdat mijn CV uit twee kolommen bestaat, kan ik alle info kwijt op één A4'tje. Dit vind ik zelf 't mooist maar het is volgens mij geen vereiste. Ik hou van een strakke look met hier en daar wat leuke symbolen. Zo geef ik in mijn 'levensloop' ook aan wat mijn interesses zijn omdat dit in mijn vakgebied enigszins interessant is. Denk hierbij aan bloggen, fotografie, foodstyling en mode. Het laat zien wie jij bent als persoon en waar je interesses liggen en dat vind ik wel een leuk extra'tje. Wel vind ik het belangrijk dat het relevant is en past bij het vakgebied en de baan waar je naar op zoek bent.

WAT IS EEN GOED CV?
Allereerst: ik ben geen expert, maar ik deel mijn eigen ervaringen. Waar een goed CV in mijn ogen aan moet voldoen? Het moet passen bij het vakgebied waarin je werkzaam bent, heeft een verzorgd uiterlijk en is overzichtelijk. Essentieel zijn je persoonlijke gegevens, werkervaring en opleiding. Optioneel: skills en interesses.

TEMPLATES
Ik heb mijn CV in InDesign gemaakt omdat ik dit het meest makkelijke vind en het in mijn ogen het mooiste resultaat oplevert. InDesign werkt net wat prettiger dan Word omdat je dankzij de hulplijnen alle kolommen, titels en kopjes kaarsrecht kunt krijgen. Dit is vooral prettig als je net zoals ik werkt met meerdere kolommen naast elkaar. 

Word is ook een optie, maar dan krijg je meer een basic CV. Dit is natuurlijk prima, maar ik leef me graag net iets meer uit. Ik vind het fijn om (legaal) een template te downloaden en deze naar eigen smaak aan te passen. De basis is dan goed en dan hoef jij de rest alleen nog maar in te vullen en aan te passen waar nodig. De zoekwoorden die ik gebruik zijn bijvoorbeeld: "cv template Indesign", "clean", en "minimalistic". Sommige mensen zijn ook meer op zoek naar een CV met allerlei infographics en daar staan er ook genoeg van online. Het meest prettige vind ik van die overzichtssites waar ze bijvoorbeeld 50 templates onder elkaar hebben gezet met een bijbehorend voorbeeldje. Daar kun je dan lekker snel doorheen scrollen en zien wat je mooi vind. 

HANDIGE SITES
Het is je visitekaartje, dus het loont om er tijd en moeite in te steken. Geef er je eigen draai in zodat je je kunt onderscheiden van de andere sollicitanten. 

Het is je visitekaartje, dus het loont om er tijd en moeite in te steken. Geef er je eigen draai aan zodat je je kunt onderscheiden van de andere sollicitanten en op een positieve manier blijft hangen bij de werkgever. Ga er even voor zitten en grijp je kans tijdens een regenachtige dag. 

tags: blogproof, blogproof.nl, cv, curriculum vitae, template, sjabloon, hoe maak je een mooi cv, lay-out, tips.

You May Also Like

0 reacties