VICHY IDEAL SOLEIL CRÈME DRY TOUCH

by - 18 juli

Ha, daar was ik weer. Vandaag op het programma: Vichy Crème dry touch. Met mijn lichte huid is zonbescherming hartstikke onmisbaar. Om maar even te bekennen: ik ben niet zo kieskeurig als het om zonnebescherming voor mijn lichaam gaat. Het product moet gewoon goed z'n werk doen en dat zit vaak wel snor. Vaak sla ik mijn slag bij de drogist als er weer eens sprake is van een 1 + 1 actie en dan kan ik weer even vooruit.


TOCH EEN AANTAL EISEN...
Naast het feit dat ik het belangrijk vind dat de zonnebrand mij goed weet te beschermen tegen de felle zon, is het ook wel prettig als 'ie geen witte waas achterlaat. Een fijne geur is overigens ook een dikke plus en als hij me gelijk doet denken aan 'zomer', zit je wat mij betreft goed. Met zonnebrand voor het lichaam heb ik eigenlijk geen slechte ervaringen, maar wanneer ik deze crème voor het gezicht gebruikt, gaat het wel eens een beetje mis. Vaak is de crème te vettig waardoor ik puistjes krijg of zit er veel parfum in waar mijn gevoelige huid geïrriteerd van raakt. Om die reden gebruik ik liever een zachte dagcrème met SPF, maar vaak is dit een SPF 15 en dat is voor mij echt te weinig.
PRODUCTEIGENSCHAPPEN
Toen ik van Vichy de Crème dry touch mocht testen, begon het al aardig goed. Zo belooft het merk dat deze zonbescherming droog aanvoelt en niet laat glimmen. Precies wat ik zoek dus. Oh, en hij bevat een SPF 50 en dat vind ik top. In dit product is een filtersysteem geïntegreerd dat fotostabiel is. Fotostabiliteit zorgt voor een langdurige, beschermende werking van het product. Kort samengevat: "De unieke geparfumeerde textuur "met vloeibladeffect", is waterbestendig en biedt een finish die droog en zacht aanvoelt, zonder dat de huid gaat glimmen", aldus Vichy.

Hiernaast is de crème dermatologisch getest op een gevoelige huid en bevat het geen parabenen en geurstoffen. Het product is geschikt voor een gemengde tot vette gevoelige huid. De crème zit in een handige tube van 50 ml. Ik ben altijd groot fan van tubes omdat het hygienisch werkt en makkelijk in de tas mee te nemen is.

Mocht je interesse hebben in de ingredienten, check dan even de website. Ik heb hier zelf niet zo veel verstand van, dus vandaar dat ik hier niet diep op in ga.MIJN OORDEEL
Het eerste waar ik aan dacht toen ik las dat er geen geurstoffen in zaten, "heeft het product dan wel die typische en heerlijke zonnebrandgeur?" Hoewel het geen typische zonnebrandgeur is, vind ik hem wel erg lekker. Aan de ene kant vind ik het fijn dat hij lekker ruikt, anderzijds vind ik het ook wel weer 'jammer' dat er parfum in verwerkt zit. Tot op heden heb ik nog geen last van een geïrriteerde huid gehad, maar het voelt gevoelsmatig op de een of andere manier toch altijd wat minder prettig (denk door mijn slechte ervaringen).

De crème smeert wat stroever aan dan hele vloeibare zonbescherming. Ik heb wel het idee dat het product hierdoor minder glimt. Het uitsmeren is alleen net even iets meer werk, maar dat vind ik opzich geen probleem. Hij laat geen witte waas achter. Ik vind dit een prettige crème voor het gezicht en omdat de tube zo klein is, is hij makkelijk mee te nemen. Ik denk dat ik hem gewoon in mijn tas doe zodat ik altijd kan smeren mocht ik plots weer eens op het terras belanden.

Vichy Crème Dry Touch kost € 14,40 voor 50 ml. Let op: verschillende websites hanteren diverse prijzen, dus Google even zodat je 'm goedkoop kunt scoren.

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Dit heeft echter geen invloed op mijn mening.

tags: review, zonnebrand, zonbescherming, zonnecreme voor gezicht, blogproof, blogproof.nl, ervaring, vichy. 

You May Also Like

0 reacties