WAAR HAAL IK MIJN STOCKFOTO'S VANDAAN?

by - 10 april

Ik vind het uiterlijk van Blogproof.nl bijna net zo belangrijk als de inhoud. De lay-out zorgt toch voor een goede of minder goede eerste indruk en het uiterlijk is het visitekaartje. Omdat foto's hier een cruciale rol in spelen, gebruik ik vaak stockfoto's. Ik leg je uit waarom en waar ik ze vandaan haal.Even een disclaimer: ik haal mijn foto's altijd van speciale sites met foto's die je mag gebruiken of ik maak ze zelf. Ik jat geen foto's van andere blogs bijvoorbeeld, dus dit is gewoon legaal. Wel even een belangrijk puntje natuurlijk.

WAAROM?
Het leukste en meest originele is natuurlijk om zelf foto's te maken, maar dit lukt niet altijd bij mij. Om de volgende redenen kies ik regelmatig voor stockfoto's:
1. Ik hecht veel waarde aan de look op mijn website, dus mooie foto's vind ik essentieel. Het lukt mij niet altijd om mega mooie foto's te maken omdat het bijvoorbeeld te donker is of ik niet de juiste locatie/props voor bepaalde foto's heb.
2. Het werkt makkelijk. Dit moet misschien niet de insteek zijn, maar het is natuurlijk een stuk makkelijker om foto's van een site te plukken dan zelf aan de slag te gaan. Al kan het zoeken naar de perfecte foto soms best lang duren.
3. Soms heb ik hetgeen wat centraal staat op de foto niet in huis. Stel nou dat ik foto's nodig heb van een bepaald item voor een trend-artikel maar dit item zelf niet in de kast heb hangen, dan bieden stockfoto's natuurlijk een uitkomst. Bij eten is dit ook wel eens het geval.

WAAR SCOOR IK MIJN STOCKFOTO'S?
Het zoeken naar een fijne website met perfecte gratis foto's kan soms best lastig en tijdrovend zijn. Inmiddels heb ik een aantal vaste adresjes waar ik vaak slaag, zo is mijn lievelings toch wel Unsplash.com. Daarnaast vind ik Freestocks.org. Pexels.com, Foodiesfeed.com en Gratisography.com ook prima websites. Deze sites hebben over het algemeen foto's van goede kwaliteit en een zoekfunctie, wat toch wel essentieel werkt als je niet de hele website door wilt scrollen. Mocht je meer opties willen, Google dan zeker eens op 'Free stockphotos' en je zult genoeg websites tegenkomen.

Ik gebruik in ieder geval met veel plezier stockfoto's, vooral als ik mijn camera weer eens bij mijn ouders heb liggen en ik toch graag wil bloggen. Als je veel waarde hecht aan kwalitatief goede foto's, dan zijn stockfoto's heel chill. Een minpuntje is dat het toch wat minder uniek is, maar het is maar net wat je belangrijk vindt.

Tags: gratis stockphoto's, stockfoto's, waar gratis rechtenvrije foto's, websites, gratis foto's voor blog,

You May Also Like

0 reacties