SOLLIGNE WIMPER- EN WENKBRAUWVERF

by - 21 april

Dat wenkbrauwen enorm bepalend zijn voor je gezichtsuitdrukking, weten we allemaal wel denk ik. Omdat mijn brows donkerblond zijn en ik ietsjes donkerder mooier vind, verf ik ze altijd. Dan is bijtekenen niet meer nodig en dat scheelt weer tijd en moeite.


In het begin vond ik het verven van mijn wenkbrauwen altijd een beetje tricky. Ik was bang voor te pikzwarte wenkbrauwen en vlekken op mijn huid. Inmiddels weet ik wel beter en kan ik bijna niet meer zonder. Ik vind het wel belangrijk dat het resultaat natuurlijk is en daarom ben ik voor mijn wenkbrauwen voor de kleur Brown gegaan. De wimpers heb ik geverfd met de kleur Black omdat deze mij eigenlijk niet donker genoeg kunnen zijn.

De wimper- en wenkbrauwverf bevat geen waterstofperoxide en zou je wimpers en wenkbrauwen binnen drie minuten voorzien van een mooi kleurtje.

Een kitje kost € 14,95 en bevat het volgende:
- Een flesje lotion (stap 1)
- Een tube kleurgel (stap 2)
- Een borsteltje
- Papieren wimperblaadjes (10 stuks)
- Beschermingscrème
- Twee wattenstaafjes
- Een gebruiksaanwijzing
- Een naaldje om de tube te openen

Ik vind het prettig dat alles in het doosje zit. De beschermingscrème lijkt wat op vaseline en omdat het zo vet is, pakt de kleur niet op je huid. Mocht de crème op zijn, dan kun je als vervanger ook vaseline of een andere vette crème gebruiken. Dit breng je dus boven en onder je ogen aan en om je wenkbrauwen heen (waar je dus niet wil dat de verf pakt). De papieren beschermplakkers kun je dan gemakkelijk onder je ogen plakken. Omdat die beschermblaadjes een beetje onnatuurlijk voelen, moest ik er wel even aan wennen.

GEBRUIKSAANWIJZING
Reinig wenkbrauwen en/of wimpers met water en zeep en zorg dat ze vetvrij zijn. Breng met een wattenstaafje de beschermende crème aan rondom de wenkbrauwen en/of ogen en open de tube kleurgel met het bijgeleverde naaldje. Plaats, bij het verven van wimpers, een wimperblaadje onder de wimpers op de huid en breng met een wattenstaafje de lotion aan op wenkbrauwen en wimpers en wacht 2 minuten. Verdeel vervolgens kleurgel over het mascaraborsteltje en breng dit aan op haartjes en wacht 30 seconden. Gel residu afspoelen met water en zeep. Ik doe dit laatste het liefst met een nat wattenschijfje.

VOOR


Omdat ik vrij lichte wimpers heb (vooral aan de uiteinden) heb ik zonder make-up een echt blotebillengezicht. Ik ga dan ook zelden zonder mascara de deur uit en zelfs op het strand zorg ik altijd voor een laagje waterproof mascara.

HOE HET WERKT
Het werkt erg makkelijk en daar heb ik niks op aan te merken. Wel vond ik het verven van de wimpers lastig. Ik moest wennen aan de beschermblaadjes en ik vond dat de kleurgel een beetje brandde aan mijn ogen. Uit reflex kneep ik per ongeluk mijn ogen dicht wat het alleen maar erger maakte. Uiteindelijk is er ook wat verf op mijn ooglid gekomen wat een beetje geïrriteerd aanvoelde en waardoor het een piepklein beetje leek alsof ik aan het herstellen was van een blauw geslagen oog. Oeps. Dit was wel volledig mijn eigen fout, maar ik denk wel dat ik het verven van mijn wimpers voorlopig aan me voorbij laat gaan. Deze ervaring had ik trouwens ook met andere merken, dus het ligt niet specifiek aan deze verf.

NA


En dit is na! Het lijkt wel echt alsof mijn wimpers langer zijn en mijn wenkbrauwen bevatten ook zeker wat meer kleur. Ik weet niet waarom mijn haar op de camera opeens zo geel is, maar een foto met los haar is misschien wel handig voor jullie. Ik vind het resultaat op mijn wimpers wel te minimaal om er zonder make-up mee de deur uit te gaan want ik wens gewoon iets zwartere en volumineuze wimpers.

Als ik snel de deur uit wil, dan vind ik mijn geverfde wenkbrauwen voldoende maar als ik er meer werk van wil maken, vind ik het toch mooier om ze nog bij te tekenen. De reden hiervan is dat de vorm van mijn brows niet zo mooi zijn en ik met een potloodje kan omtoveren in een iets strakker exemplaar.

EVEN VERGELIJKEN
En omdat het handig is om het verschil even naast elkaar te zien, hierbij nog een foto van voor en na. Zo zie je vooral het verschil tussen de wimpers voor en na de verfbeurt goed.


CONCLUSIE
Ik vind de verf prettig in gebruik, de kleuren mooi (bruin is ook echt mooi bruin en niet oranje), het resultaat oogt natuurlijk en de prijs is voor mij echt prima. Het enige minpunt is dat ik de verf iets vind branden aan mijn ogen, maar ik ben hier gewoon erg gevoelig voor dus misschien heeft iemand anders hier minder last van. Omdat ik mascara nog steeds essentieel vind, loont het voor mij onvoldoende om vaker mijn wimpers te verven maar ik denk dat het zeker een uitkomst is als je superblonde haartjes hebt. Mijn wenkbrauwen blijf ik zeker wel verven omdat ik a. het resultaat mooi vind en b. het erg makkelijk te verven is.

De verf blijft ongeveer 2 tot 3 weken zitten en de verpakking is goed voor circa zes behandelingen. Solligne wimper- en wenkbrauwverf kost € 14,95 en is onder andere te koop bij Douglas.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit heeft echter geen invloed op mijn mening.


tags: blogproof, blogproof.nl, thuis wimpers en wenkbrauwen verven, zelf wimpers verven, solligne wimperverf, wenkbrauwverf.

You May Also Like

0 reacties