MONCHOUTAART MET DUINDOORNGELEI

by - 17 april

Hoewel ik niet erg kieskeurig ben als het om zoetigheid aankomt, behoort de MonChoutaart met Bastogne bodem toch wel tot mijn favorieten. Ik kende 'm eigenlijk alleen met kersentopping, maar mijn moeder kwam op 't briljante idee om het eens anders te doen.


Deze keer maakte ik 'm niet met kersen, maar met een topping van duindoornsiroop. Op Terschelling at ik eens een Duindoorn cheesecake en deze was érg lekker. Met MonChou zou het ongetwijfeld ook wel lekker zijn en die gedachte klopte inderdaad (gelukkig maar). Hou jij ook wel van verandering? Ik vertel je hoe je deze taart met oranje topping maakt. Helaas komt 'ie niet in aanmerking voor de schoonheidsprijs, maar de smaak is wel erg lekker. Hij was een beetje ingezakt, waarschijnlijk omdat de slagroom nog iets te slap was. 


INGREDIËNTEN
- 4 x MonChou 100 grams verpakking
- 1 pak Bastognekoeken
- 150g witte basterdsuiker
- 100g roomboter
- 0,5L slagroom
- Duindoornsiroop (koop je bij bijvoorbeeld Ekoplaza)
- Gelatineblaadjes (1 of 2 stuks)
- Frambozen of ander fruit (optioneel)BEREIDINGSWIJZE 
Laat de MonChou op kamertemperatuur komen en vet tegelijkertijd de springvorm in met boter en verkruimel het hele pak Bastognekoeken (eventueel met een deegroller). Ik heb er voor gekozen om de springvorm ook te bekleden met bakpapier. Smelt de boter in een pannetje en roer de verkruimelde Bastognekoeken er doorheen. Bedek vervolgens met dit mengsel de bodem van de springvorm en laat het in de koelkast koud worden. Mix de MonChou en de suiker door elkaar tot een luchtig mengsel. Mix in een andere kom de slagroom zonder suiker niet geheel stijf. Roer met een lepel de slagroom door het MonChoumengsel en strijk het over de bodem.Nu is het tijd om de gelei te maken. M'n moeder en ik hebben de bereidingswijze die op het pakje gelatineblaadjes gevolgd (die voor koude gerechten). Ik weet niet precies hoeveel duindoornsiroop we hebben gebruikt, maar ik gok zo'n 75 ml. Wij hebben er twee gelatineblaadjes in opgelost, maar hij was nu wel erg jelly. 1 blaadje is denk ik beter. Bestrijk de taart met de gelei en laat de taart ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast. Bekleed de taart eventueel met wat fruit.Het is niet het meest fotogenieke baksel dat ik ooit heb gemaakt, maar de smaak was gelukkig erg goed. Dit is wat mij betreft een leuke variatie op de standaard MonChoutaart met kersen. Met z'n oranje kleurtje is 'ie ook zeker geknipt voor Koningsdag.
tags: blogproof, blogproof.nl, recept monchoutaart, monchou taart, duindoorn, hoe maak je gelei, taart maken/bakken zonder oven. 

You May Also Like

0 reacties