MIJN FAVO HUIDVERZORGING VOOR EEN DROGE HUID

by - 11 april

Weersverandering, zon, stress of het gebruik van andere producten: al deze factoren hebben invloed op de conditie van onze huid. Ik weet niet wat het is, maar soms is mijn huid in één klap zo droog als de Sahara.


Als ik dan over mijn gezicht wrijf, voel ik schilfertjes en een onregelmatige huid. Naast dat het natuurlijk niet erg mooi is, voelt het ook niet comfy omdat het zo trekkerig aanvoelt. Dan heb ik het nog niet eens gehad over hoe het eruit ziet met een laagje foundation. Goed, hier worden we dus niet erg vrolijk van zoals je begrijpt. Gelukkig weet ik inmiddels hoe ik hiermee om moet gaan en met welke producten ik mijn huid in moet smeren.

QIRINESS LE WRAP D'EAU
Qiriness Le Wrap D'eau is een waar wondermiddel als je het mij vraagt. Je kunt het product gebruiken als masker, maar ook als intensieve nachtcrème. Ik gebruik 'm vooral voor het laatste. Voordat ik me in mijn pyjama hijs, breng ik een dikke laag van dit product aan. Als ik een kurkdroge huid heb, is mijn huid na twee dagen smeren wel weer bijna normaal. Ik heb het nu zo'n vijf dagen achter elkaar gebruikt en mijn huid is zó babyzacht. Ik krijg er overigens geen pukkeltjes van, dus dit is echt een product naar mijn hart. Oh, en hij bevat geen parabenen en is hypoallergeen. Word ik met mijn gevoelige huid erg vrolijk van. Minpuntje: met zijn € 46,97 valt dit product wat mij betreft in de categorie Prijzig.

DODE ZEE CRÈME VAN DE TUINEN
Dit product is iets betaalbaarder, namelijk € 11,39 voor 50 ml. Ook heeft De Tuinen heel vaak acties waarbij je korting krijgt of het derde product gratis is. Dit product is geschikt voor dagelijks gebruik, speciaal voor de droge, soms rode en gevoelige huid en is ongeparfumeerd, alcoholvrij, bevat geen kleurstoffen. pH-neutraal en conserveringsvrij. De Tuinen Dode Zee Extra Crème beschermt en herstelt  de zeer gevoelige en droge huid. Dode Zee mineralen bevatten een hoog gehalte Magnesium. Ze zijn kalmerend, ondersteunen de huidbarrière en helpen om vocht vast te houden. Ik vind dit een erg prettige en milde crème.

VERFRISSENDE TONIC
Hoewel dit product mijn huid niet zo zeer minder droog maakt, vind ik de gezichtslotion van Dr. Hauschka altijd erg fijn. Het is verfrissend en voelt gewoon erg lekker aan. Deze gezichtslotion reguleert de vochtbalans en stimuleert het zelfherstellende vermogen van de huid en dat is natuurlijk nooit verkeerd.

DR. ORGANIC BODYLOTION
Niet alleen mijn gezichtshuid is zo nu en dan droog, mijn lichaam kan er ook wat van. De bodylotion van Dr. Organic kan hier dan weer verandering in brengen en laat de huid op een subtiele manier lekker ruiken. Ik ben vrij ongeduldig en na het douchen wil ik niet een halfuur moeten wachten voordat ik mezelf kan aankleden. Als ik me dan heb ingesmeerd, wil ik dat het snel intrekt en geen vettig laagje achterlaat. Met dit product hoef je daar niet bang voor te zijn. Je brengt het aan en je kunt je vrijwel direct aankleden.

Zo, dat waren mijn rescue producten als het gaat om een droge huid. Lekker veel smeren met milde en hydraterende producten werkt bij mij toch het meest prettig.

tags: geschikte producten voor de droge huid, schilferige huid, cremes voor droge huid, welke producten, wat helpt tegen een droge huid, huidverzorging droge huid, gezicht.

You May Also Like

0 reacties