BLOGGER TEMPLATES: WAAR TOVER JE ZE VANDAAN?

by - 14 april

Ik kan een beetje overweg met HTML-codes en het gaat ook steeds beter, maar een hele lay-out ontwerpen dat gaat mij dus echt niet lukken. Het blijft toch een beetje abracadabra en omdat ik een mooie look van een website wel erg belangrijk vind, bieden kant-en-klare templates een prima uitkomst.Ik werk met Blogger en Blogger staat er nou niet om bekend dat ze veel mogelijkheden bieden op het gebied van lay-outs. Wordpress is daar een stuk chiller in en heeft dan ook veel handige plugins. Toch ben ik wel een beetje gehecht aan Blogger omdat ik weet hoe het werkt etc. Gelukkig is het dankzij templates ook mogelijk om een fancy lay-out te creëren.

WAT ZOEK IK?
Ik hou van een minimalistische look, met veel zwart en wit, schreefletters en het liefst een beetje een online magazine idee. Ik heb in de jaren dat ik blog aardig wat verschillende lay-outs gehad maar ik was nooit helemaal tevreden. Ik wilde een slider, kolommen naast elkaar en weet ik wat voor fratsen allemaal niet nog meer. Soms zag ik een supermooi template, maar dan deed de slider het bijvoorbeeld niet en was hij totaal niet gebruiksvriendelijk. Dan valt 'ie af, zoals je misschien wel kunt begrijpen. Inmiddels ben ik erg blij met mijn lay-out omdat alle elementen die ik zoek, in het template zitten. Wel heb ik handmatig veel zaken aangepast, maar het belangrijkste is altijd dat de basis goed is. Mocht je meer verstand hebben van HTML-codes, dan kun je het vast goed naar je eigen smaak aanpassen maar dit is niet voor iedereen weggelegd.

OEFENING BAART KUNST
Ik heb zo ongelooflijk veel templates uitgeprobeerd en dit kan best even wat tijd in beslag nemen. Toch leer je er altijd van en kom je er achter wat je zelf mooi en minder mooi vindt. Ik zou zeggen: download wat templates en ga aan de slag. Tip: download altijd je eigen sjabloon en maak een back-up. Als het uitprobeersel dan niks is, dan kun je altijd nog terug naar je oude vertrouwde lay-out.

WELKE SITES ZIJN TOP?
Ik Google vaak met de zoekwoorden "Blogger templates free". Wat ook een fijne is, is bijvoorbeeld "magazine grid blogger template" (dus benoemen wat je zoekt). Je komt dan soms ook artikelen tegen met bijvoorbeeld de 30 mooiste magazine templates tegen. Dit soort overzichtsartikelen zijn altijd wel handig.

In mijn zoektocht ben ik destijds de volgende websites tegengekomen:
- Gooyabi Templates. Deze site is handig omdat je kunt filteren op stijl, features (bijvoorbeeld responsive, sliders, drop down menu) en aantal kolommen. Werkt overzichtelijk en je kunt sneller vinden waar je naar op zoek bent.
- My Blogger Themes. Ook hier kun je makkelijk filteren en dat werkt echt top.
BTemplates. Staat bij mij wel echt op drie, ik vind de bovenstaande sites iets overzichtelijker maar alsnog wel noemenswaardig. Op deze site moet je iets beter zoeken om mooie templates tegen te komen. Er staan ook veel typische Blogger looks op en daar word ik persoonlijk niet erg vrolijk van.

Veel websites bieden ook dezelfde templates aan, dus ik zou aanraden om met één site te beginnen. Lekker efficiënt aan het werk dus.

VERGELIJK
Op sommige sites kom je bepaalde templates tegen waarvoor je wel moet betalen. Google altijd even op de naam, want soms wordt dit sjabloon door andere sites wel gratis aangeboden. Bij een gratis versie is het wel vereist credits te vermelden, maar dat vind ik niet zo'n probleem.

Mocht je niet weten hoe je de templates installeert, dit is erg makkelijk. Online kun je genoeg tutorials en stappenplannen vinden. Een kleine waarschuwing: als ik eenmaal bezig ben met het 'bouwen' van een lay-out, ben ik zo een paar uur verder. Zorg dus dat je dit niet doet als je eigenlijk moet studeren...

tags: blogger templates sites, waar download je gratis blogger lay-outs, sjabloon voor blogger, blog, nieuwe lay-out, tips, template voor blog, gratis lay-outs. 

You May Also Like

0 reacties