3 CHILLE FOTOBEWERKINGPROGRAMMA'S (NAAST PHOTOSHOP)

by - 19 april

Ik bewerk mijn foto's graag in Photoshop, maar voor sommigen is dit programma best lastig te begrijpen of is het moeilijk om er aan te komen. Gelukkig zijn er meer programma's en websites die je foto voorzien van fijne filters en bewerkingstechnieken. Een effectje kan je foto soms nét datgene extra geven.1. POMELO
Ik begin gelijk met één van mijn favoriete bewerkingsprogramma's: POMELO. Dit programma kun je hier gratis en voor niets downloaden. POMELO kan van alles: dompel je foto onder in een leuke filter of maak je hoofd net iets dunner. Van dit laatste ben ik zelf niet zo'n voorstander, maar mocht je eens willen zien hoe je eruitziet met een paar kilo minder... Ik kies voor dit programma voor de fijne kant-en-klare filters. De bovenstaande foto heb ik bewerkt met dit programma.2. PicMonkey
Nu een website: PicMonkey. Klik hier om naar de site te gaan. PicMonkey heeft leuke filters, make-up tools, frames en verschillende overlays (zoals hartjes en grappige spreekwolkjes). Ik gebruik POMELO vaker, maar het fijne aan PicMonkey is dat je niks hoeft te installeren en gewoon naar de website kunt gaan. Wel zo makkelijk.3. Pixlr
Pixlr download je hier. Pixlr staat boordevol effecten zoals vintage en ouderwetse filters. Vooral de vintage filters zijn leuk om eens uit te proberen (zie het foto'tje hierboven). Daarnaast pas je gemakkelijk allerlei dingen aan zoals contrast, helderheid en scherpte. Het programma is erg makkelijk in gebruik en ik denk dat iedereen Pixlr snel door heeft.

Verder gebruik ik graag apps als VSCO, Instagram, Snapseed en Afterlight. Ik schreef al eens een artikel over het bewerken van foto's met apps. Wil je dit artikel lezen? Klik dan als de wiederweerga hier.

tags: foto's werken, online foto bewerken, tips, blogproof, blogproof.nl, hoe bewerk je gratis foto's, foto's bewerken zonder photoshop.

You May Also Like

0 reacties