WAT WIL IK NOU EIGENLIJK OP WERKGEBIED?

by - 31 maart

Nu het einde van mijn studententijd in zicht komt, begin ik toch steeds vaker na te denken over wat ik nou wil in het leven (en dan vooral op werkgebied).


Op dit moment ben ik bezig met de laatste loodjes van mijn pre-master (Communicatie- en Informatiewetenschappen). Helaas was mijn opzet onvoldoende en dus moest ik hem herkansen. Ik heb het document vandaag ingeleverd, maar als ik het nu weer niet haal dan moet ik stoppen met mijn scriptie en dus ook met de pre-master omdat je er niet langer dan twee jaar over mag doen. Ik ben vorig 2015-2016 begonnen maar heb toen helaas 2 vakken niet gehaald en mocht dus ook mijn scriptie niet schrijven. Goed, ik vind het allemaal erg interessant maar ik twijfel soms wel of dat onderzoek doen wel iets voor mij is. Maar ik wil niet falen en toch graag dat papiertje, dus ik hoop dat het gewoon lukt.

Maar stel nou dat ik het niet haal en moet stoppen, wat wil ik dan gaan doen? In juli verhuis ik sowieso weer naar mijn ouders in Zwolle omdat ik dan niet meer kan bijlenen, dus dat gaat hoe dan ook gebeuren (en dat vind ik niet zo erg). Maar dat houdt ook in dat ik dus geen master mag gaan doen en ik dus werk moet gaan zoeken. Het liefst zou ik werken bij een tijdschrift of magazine en alles zelf uitvoeren: content bedenken, fotograferen en schrijven. Toch is zo'n functie lastig te vinden. Redacteuren werken vaak op freelancebasis en of dat iets voor mij is, weet ik niet. Ik vond mijn stage bij Marie Claire drie jaar geleden super leuk maar ik ben er wel achter dat ik zelf misschien wat minder zou willen posten en dan alles van het begin tot het eind wil opzetten. Dan heb je origineler content waar meer tijd in is gestoken. Maar of dit een realistisch plaatje is, dat betwijfel ik wel. Maar je moet jezelf wel blijven uitdagen en altijd doelen stellen.

Als ik moet stoppen dan wil ik ook meer tijd in het bloggen steken. Op dit moment heb ik andere prioriteiten (studie, werk en ontwikkeling op persoonlijk vlak) waardoor ik niet zo veel inspiratie en zin heb om tekstjes te schrijven. Als ik me in rustiger vaarwater verkeer, dan krijg ik er ongetwijfeld weer veel zin in. Soms mis ik het ook wel. Stoppen zou ik in ieder geval voorlopig zeker nog niet doen. Misschien hoort het ook wel bij deze leeftijd, dat twijfelen over wat je nou precies wil. Het komt vast goed, wat ik ook kies. Maar lastig vind ik het wel.

You May Also Like

0 reacties