KUN JE ALLEEN INSTA-FAMOUS WORDEN DOOR HET VOLG-ONTVOLG SPELLETJE?

by - 07 februari

Afgelopen weekend bracht ik grotendeels door in de trein en om dit tripje iets aangenamer te maken, kocht ik wat magazines. In de zojuist gekochte Cosmopolitan stond een artikel dat "Hoe word ik insta-famous" of iets in die trant heette.Ik vind Instagram super leuk en een leuk aantal volgers is natuurlijk een soort beloning, maar door een aantal dingen ben ik een stuk minder gefocust op een hoger volgeraantal. In het artikel was een expert aan het woord en hij zei dat als je insta-famous wilt worden, je per dag 50 nieuwe accounts moet volgen. De accounts die niet terugvolgen, moet vervolgens weer ontvolgen. Uiteindelijk kwam het er op neer dat je per dag zo'n 3 uur op Instagram moet doorbrengen. Comments achterlaten, volgen-ontvolgen en likes uitdelen. Je houdt er zowat een fulltime job aan over.

Nu blijkt zelfs dat er speciale apps zijn die als een robot foto's liken, comments achterlaten en accounts volgt en ontvolgt. Dan denk ik: waar zijn we allemaal wel niet mee bezig? Dit is toch bizar? Ik vond het kopen van volgers al vreemd, maar dit vind ik bijna nog erger. Ik word regelmatig door accounts gevolgd om vervolgens weer unfollowed te worden. Dit gebeurt zowel bij accounts die ik wel terug ben gaan volgen of waarbij dat niet het geval is. Enorm storend en ik vind het ook triest als je op deze manier aan volgers moet komen. Zo is er een meisje dat het ene moment 2000 mensen volgt en de volgende dag weer 200. Ik vind het jammer dat er door bedrijven en veel bedrijven alleen naar het volgeraantal wordt gekeken. Want als je maar tot vervelens toe iedereen gaat volgen en ontvolgen, dan kom je er blijkbaar wél. Het werkt wel, na een tijdje hebben deze luitjes toch 20K+. Wat ik wel weet: zo hoeft het van mij niet en zo pak ik het dus niet aan. Dan maar wat minder volgers, maar wel volgers die jouw account écht leuk vinden.

Noem het jaloezie (is het niet, kan ik je vertellen) of frustratie, maar ik kan hier niet bij. Het is gewoon een vies spelletje en inmiddels ken ik alle accounts die dit bij mij 'flikken' uit mijn hoofd, dus bij mij werkt dit trucje niet meer. Omdat ik hier op Twitter wel eens meer over lees, wilde ik er toch graag een artikel over schrijven. Oh, tipje van mij: als je iemand je net volgt, klik dan op deze persoon en refresh een paar keer. Soms zie je de aantallen dan flink omhoog schieten. Dan heb je met een volg-ontvolger te maken.

Oh, mocht je mij trouwens willen volgen omdat je mijn account leuk vindt? Dan ben je altijd welkom: @daphnewezenberg

You May Also Like

0 reacties