ZO VIND JE OPPASWERK

by - 25 januari

Sinds de middelbare school heb ik geld verdiend met oppassen. Een leuke manier van werken, als je 't mij vraagt. Omdat mensen mij wel eens vragen hoe ik aan mijn oppasgezinnen ben gekomen, leek het mij voor hen wellicht handig om hier eens een artikel over te schrijven.IK-ZOEK-OPPASWERK-WEBSITES
Zelf heb ik de website Oudermatch gebruikt voor het vinden van een oppasadres. Je moet wel premium member zijn om te reageren en dit kost bijvoorbeeld 15 euro voor 3 maanden. Als ouders wel betaald lidmaatschap hebben, kun je ook afwachten totdat zij je een berichtje sturen. Het handige aan Oudermatch vind ik dat je een kaartje ziet met daarop alle gezinnen. Zo kun je makkelijk zien wie er bij je in de buurt wonen. Ook fijn: je weet gelijk dat iedereen die hierop zit, op zoek is naar een oppas. Let op! Er zijn ook een aantal websites waarbij je ook moet betalen voor een intake, dit vindt plaats in Amsterdam en kostte iets van 40 euro. Check dus eerst even de voorwaarden.

ADVERTENTIE
Ik ben hier een minder grote fan van, omdat ik niet overal mijn e-mailadres of telefoonnummer wil neerhangen. Je zou een advertentie in de supermarkt kunnen hangen, maar ik vraag me af of er veel mensen op af komen en je hebt helaas geen invloed op wie je belt (het kunnen bijvoorbeeld ook creeps zijn).

RONDVRAGEN OP SCHOLEN
Lijkt op het punt hierboven, maar iets veiliger. Je kunt ook rondvragen op scholen of mensen nog een oppas zoeken of daar een advertentie ophangen. Er zijn daar in ieder geval genoeg kinderen en ouders te bekennen!

VIA VIA
Werkt vaak ook erg goed omdat je de mensen al (vaag) kent. Dan is er toch al een beetje vertrouwen (van beide kanten), wat toch wel prettig is.

BRIEFJE DOOR DE BRIEVENBUS
Woon je in een wijk met veel kinderen en weet je waar leuke gezinnen wonen? Dan zou je daar ook een briefje met je gegevens achter kunnen laten. Wellicht nemen ze contact met je op en kun je daar aan de slag.

Inmiddels heb ik een vast oppasgezin gevonden waar ik 2 à 3 dagen in de week oppas. Ik ben via Oudermatch met ze in contact gekomen en dat vond ik een erg prettige manier. Verder wil ik nog even benoemen dat je altijd je altijd naar je gevoel moet luisteren. Ergens geen fijn gevoel bij? Doe het dan niet.

You May Also Like

0 reacties