4 MANIEREN OM OUDE KLEDINGSTUKKEN EEN UPGRADE TE GEVEN

by - 09 januari

Zo nu en dan willen we onze garderobekast voorzien van een aantal spiksplinternieuwe items, om de simpele reden dat shoppen en nieuwe items kopen gewoon errrg leuk zijn. Jammer genoeg hebben we geen achtertuin vol met geldboomjes en dus gooit de portemonnee zo nu en dan roet in het eten. Is dat even balen.
Ach, niet het einde van de wereld natuurlijk. Met een creatief brein kom je ook best ver en met een aantal simpele manieren kun je je oude kleding een nieuw leven in blazen. Laat ik 't zo zeggen: in dit artikel laat ik je zien hoe je op met een aantal simpele trucs je kleding 'kunt pimpen'.

POETSEN
Klinkt als een open deur en misschien is 't niet helemaal een fantastische tip, maar items schoonmaken kan al een heleboel verschil maken. Laatst heb ik mijn verkleurde niet-meer-zo-witte Stan Smith's gepoetst met een witte schoenpoets en er nieuwe veters in gedaan. Wereld van verschil! Alsof ik weer een paar nieuwe schoenen heb. Kleine moeite, groot plezier. Dit kun je natuurlijk ook met kleding doen. Zo had ik een witte top met een gele sinaasappelvlek, maar na wat Vanish is ook dit item weer precies zoals hij was toen ik hem kocht. Nog een voorbeeldje: pluisjes van een trui kun je voorzichtig weghalen met een scheermesje.

KNOPEN
Ik bewaar altijd alle knoopjes die bij items krijgt wanneer je ze nieuw koopt. Ze komen altijd wel weer eens van pas. Mocht je geen leuke knopen hebben, kijk dan eens bij een knopenwinkeltje. In Zwolle zit bijvoorbeeld een winkeltje met veel leuke knoopjes en fournituren. Ik had een aantal items waar ik de knopen eigenlijk best wel lelijk van vond (van die neppe gouden) en deze heb ik vervolgens vervangen door klassiekere knoopjes.

VERFBADJE
Verkleurde items in de kast hangen? Niet weggooien! Een verfbadje kan ook wonderen doen. Check wel even of je textielverf kunt gebruiken voor jouw items, want de verf pakt niet even lekker op alle materialen.

PATCH IT
Gaten op een jeans kun je dichten met vette patches. Hartstikke hip en ook nog eens praktisch. Leuke patches koop je bij de fourniturenzaak, online via bijvoorbeeld Ebay en bij Action. Ook super leuk op een oversized denim jack.

Er zijn genoeg mogelijkheden om oude items waar je misschien wel op uitgekeken bent een nieuw leven in te blazen. Zo heb ik al menig spijkerbroek voorzien van een metamorfose (van flare naar skinny en van donker naar licht). Succes!

You May Also Like

0 reacties