VAKANTIETIP: DIY CHOKERS & ANDERE KETTINKJES

by - 15 augustus

Een aantal jaren geleden kwam ik wel eens op het briljante idee om zelf kettingen te maken. Dan was ik even helemaal into het DIY-en maar als puntje bij paaltje kwam, deed ik er eigenlijk nooit wat mee. De blauwe metallic kralen (ook niet echt een goede keus) belandde achterin de kast en de kettingen werden nooit gedragen of soms niet eens afgemaakt. Niet echt een succesverhaal te noemen dus.Totdat ik de uitdaging opnieuw met mezelf aanging en ditmaal wel met succes. Ik ging aan de slag met fluwelen koordjes, schattige bedels en coole schelpen. Uiteindelijk resulteerde dit in veel leuke chokers en kettingen die ik allemaal maar al te graag draag. Omdat ik zoveel leuke reacties kreeg op 'n Instagrampost laatst, besloot ik er een artikeltje aan te wijden. Kunnen jullie ze straks ook zelf maken.

WAT HEB JE NODIG?
Voor chokers heb je elastieken draad of een (fluwelen of leren) koord nodig. Helemaal leuk zijn ze met een bedeltje, zoals een olifant, (zee)ster, maantje of kauri schelpje. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos en die variatie maakt het wel zo leuk. Daarnaast kost het echt geen drol, want een bedeltje bemachtig je vaak al voor 10 cent en koord kost je de kop ook niet. Elastieken koord is helemaal budgetproof, want dan heb je geen slotje nodig. Je maakt er een knoopje in en klaar is Kees. Trek je gewoon over je hoofd heen, wel zo makkelijk.

Mocht je voor koord gaan, dan zijn slotjes wel zo handig. Ik vind de klassieke karabijnslotjes erg prettig, maar je kunt ook gaan voor bijvoorbeeld magneetslotjes. Karabijnslotjes zijn bij een koord iets minder handig omdat je ze dan moet vastnaaien en dat zit vaak niet erg solide.Verder heb je nog een aantal basistools nodig, zoals knijpkralen en buigringetjes. Deze buigringetjes gebruik je bijvoorbeeld om aan de bedeltjes te hangen zodat ze mooi in 't midden hangen.

Bij de schelpenkettingen gaat het iets anders. Je hebt trouwens keuze uit twee soorten schelpen: open en plat en bol met bijvoorbeeld een rijggaatje. Let er wel op dat er een rijggaatje in zit, anders kun je er vrij weinig mee! Omdat de meeste buigringetjes niet door het gaatje passen, kun je ook zelf een ringetje maken van bijvoorbeeld transparant elastieken draad. Je kunt ze dan bevestigen aan een gevlochten leren koord (zie de foto hierboven) of verwerken in een ketting met kraaltjes zoals te zien is bij de eerste foto.

Nog even een tipje: het loont om het internet af te struinen naar de beste deals. Zo betaal je op sommige websites 50 cent voor een muntje en op andere bijvoorbeeld 20. Vooral als je van plan bent om veel in te slaan, kun je best veel besparen. Sommige webshops hanteren geen verzendkosten, terwijl andere shops weer 6 euro vragen. Wat simpel rekenwerk is dus zeker even handig.

Mocht je toch niet zo handig zijn of simpelweg geen zin hebben in dit gepruts, ik wil ook best aanvragen in behandeling nemen. Dus mocht je vragen hebben of interesse in een bepaald item, dan mag je altijd mailen naar blogproof@outlook.com en dan kijken we wat de mogelijkheden zijn. Ik ben tot 22 augustus op vakantie, dus het kan zijn dat ik iets minder snel reageer.

You May Also Like

0 reacties