MAKKELIJKER WORDT 'IE NIET, DEZE IJSKOFFIE

by - 09 augustus

Dat ik dol ben op frappuccino's, ijscapu's, iced lattes en dergelijke steek ik niet onder stoelen of banken. Wat een beetje jammer is, is dat ik de laatste tijd nogal last krijg van melkproducten en laten die nou net in deze heerlijke drankjes zitten. Reden genoeg om zelf aan de slag te gaan en ik moet zeggen: makkelijker ga je dit recept niet krijgen en lekkerder misschien ik eigenlijk ook niet.
Oja, klein positief puntje: voor deze easy ijskoffie heb je geen koffiezetapparaat nodig. Nee, deze koffie maken we lekker campingstylo met oploskoffie. Dan denk je misschien: is dit wel lekker? Daar kan ik vervolgens erg kort over zijn: ja dat is lekker.

ZO MAAK JE 'M
Men neme twee sachets espresso oploskoffie, bijvoorbeeld van Nescafé. Een ander merk mag natuurlijk ook. Ik laat de keuze helemaal bij jou. Ik heb 't eerst geprobeerd met één zakje, maar twee stuks vond ik een stuk appetijtelijker. Omdat ik de ijskoffie niet met normale melk wilde maken, ben ik gegaan voor lactosevrije. Ik heb de inhoud van de zakjes opgelost in 150 ml melk. Mag je van mij ook met water doen hoor, maar dat vind ik zelf een stuk minder lekker. Voor een extra koude ijskoffie maken we het geheel natuurlijk af met een flinke schep ijsklontjes. Serveer in een leuke mason jar en een kek rietje. Omdat ik een echte zoetekauw ben, schenk ik er graag wat karamelsiroop in. YUM.

Mocht je een nóg makkelijker recept voor ijskoffie kennen, dan hoor ik 't erg graag. Tot zover ben ik erg happy met deze variant.

You May Also Like

0 reacties