FIJNE MODEBOEKEN DIE JE ZOU MOETEN LEZEN

by - 02 augustus

Als ik de tijd en rust kan vinden, verdiep ik me graag in een goed boek. Helaas laat de concentratie dit niet altijd toe en dan kijk ik liever mooie plaatjes of lees ik korte en niet al te moeilijke tekstjes. Gelukkig heb ik een aantal hele fijne modeboeken die lekker weglezen. Tijd om deze aanraders met de wereld te delen.
PLAATJES KIJKEN
Er zijn boeken waarbij mijn ogen vooral naar 't beeld worden getrokken en de tekst me zo op het eerste gezicht niet echt aanspreekt. Die lees ik dan ook eigenlijk niet. In de categorie 'Plaatjes kijken' kan ik de volgende boeken zeker aanraden:
1. Fashion Now - Taschen Books.
2. Stephen Jones & Het accent op mode - Hamish Bowles.
Dit boek heeft een kaft met glitters dus hij doet ook prima dienst als prachtig accessoire op de koffietafel.
3. Alexander McQueen; Genius of a Generation - Kristin Knox.

FIJN LEESVOER
Dan zijn er gelukkig ook nog boeken die lekker weglezen en die je in één ruk uit hebt.
1. Beauty - Lauren Conrad.
2. Style - Lauren Conrad.
Vroeger was ik een echte The Hills-fanaat dus reken maar dat ik de boeken van Lauren heb gelezen. Leest lekker weg en er staan lekker veel mooie en leuke foto's in. De meeste tips kende ik al wel, maar de boeken zijn leuk om bijvoorbeeld op vakantie te lezen. Style is een paperback, dus lekker licht en makkelijk mee te nemen.
3. How to be Parisian - Anne Berest, Caroline De Maigret, Audrey Diwan & Sophie Mas.
Ik ben groot fan van de Parisian style, dus dit boek is erg leuk en leerzaam in mijn ogen. Geschreven door stijliconen, dus dan kan het ook bijna niet anders dan een succesvol boek zijn.

Over veel ontwerpers kun je letterlijk een boekje open doen. Ik heb de tijd er nog niet voor gevonden, maar ik wil best het verhaal van Coco Chanel, Dior en modehuis Balenciaga kennen. Staat op de to do list. De boeken zijn over het algemeen ook ware pareltjes die gerust gezien mogen worden in de boekenkast. Oh, mijn laatste tipje: bezoek de tweedehands boekenhandel. Daar heb ik een heleboel boeken uit mijn collectie vandaan en daar betaal je een fractie van de prijs. De boeken verkeren over het algemeen in zeer goede staat en soms gaat het echt om hoge kortingen.

You May Also Like

0 reacties