IN 4 STAPPEN NAAR DE PERFECTE ONTBIJT-BOWL

by - 20 juli

Ik kan gerust zeggen dat ik een zwak heb voor ontbijtjes die eruit zien als kunstwerkjes. Dat decoreren werkt behoorlijk ontspannend en als het er appetijtelijk uitziet, geniet ik er ook meer van. Het nodigt toch iets meer uit. Erg moeilijk is 't niet, maar van een aantal goedbedoelde tips is nog nooit iemand slechter geworden.


TOPPINGS
Zonder toppings geen gezellig schaaltje, toch? Ik ben fan van de potten gemixt gedroogd fruit, noten en zaden van Tijd voor Ontbijt en de mix van cacao nibs en kokosrasp van Body & Fit. Lekker makkelijk.

Andere fijne toppings zijn:
- Kokosrasp
- Fruit, bij voorkeur vers of bevroren (dan zit je niet met lekkend fruitsap)
- Noten of zaden
- Muesli of granola

EEN ZINKEND SCHIP VOORKOMEN
Ik heb wel eens meegemaakt dat ik druk in de weer was met rood fruit en een blender en dat de smoothie toch echt iets te dun was om te bekleden met wat fijne toppings. Het resultaat: stukjes banaan die onwijs hard naar beneden zakten en na een minuut nergens meer te bekennen waren. Prima wanneer je gewoon lekker wilt eten, maar net jammer als je een fotogeniek schaaltje klaar wilt maken. Inmiddels ben ik er achter hoe je dit kunt voorkomen: maak de smoothie dikker met wat havermout. De stukjes banaan zullen nu hun hoofd boven 'water' houden.

'N BLOEMPJE ERBIJ
Een bloempje maakt een ontbijtje toch nét een tikkeltje anders. Kijk uiteraard wel uit met giftige bloemen. Ik gebruik de bloemen voornamelijk als garnering en eet ze zelden op. Mocht je dat bloempje ook op willen smikkelen, dan kun je zonder gevaar kiezen voor een Oost-Indische Kers of Komkommerkruid.SWIRLS
Een tijdje geleden zag ik ergens zo'n leuke swirl in een smoothiebowl, maar ik kon eigenlijk nergens vinden hoe je dit maakte. Goed, nu heb ik waarschijnlijk niet de juiste zoektermen gebruikt, maar na wat nadenken kwam ik zelf tot het o-zo-moet-het-momentje. Ik wil dit natuurlijk met jullie delen, dus voor zo'n lieve hartjes-swirl heb je een flesje met tuitje, een satéprikker en yoghurt nodig. Vul dit flesje met yoghurt en zet stipjes. Vervolgens haal je de satéprikker door het midden van de stipjes en voilà, daar is de schattige swirl.

Er zijn ongetwijfeld genoeg mensen die denken: jeetje Daph, waarom besteed je hier zoveel tijd aan? Ik hoor 't ook wel eens, en als ik dan toegeef dat ik het ontspannend vind, kijken mensen me soms met een scheve wenkbrauw aan. Ach, ik snap ook heel goed dat mensen hier praktisch gezien gewoon geen tijd voor hebben. Of het er niet voor over hebben. Ik moet wel toegeven dat ik dit alleen doe als ik tijd heb en als de wekker om 7.00 staat, dan strooi ik er gewoon wat random goedjes overheen. Als ik mezelf blij wil maken met een enigszins gezond ontbijt, dan werkt zo'n fotogeniek ontbijtje toch iets beter. Het oog wil ten slotte ook wat.

Mocht je net als ik ook graag kijken naar fijne smoothiebowls en op de hoogte blijven van mijn creaties, dan kun je me volgen op Instagram (@daphnewezenberg).
Tags: hoe maak je een smoothiebowl, decoreren ontbijt, swirl smoothie.

You May Also Like

0 reacties