ZO TOVER JE EEN NUTTELOZE DAG OM IN EEN PRODUCTIEVE

by - 20 juni

Pff, soms zit het niet mee: een to do list waar geen eind aan lijkt te komen, te weinig tijd óf simpelweg gewoon geen zin. Tsja, daar heb ik regelmatig last van maar inmiddels heb ik een aantal trucjes waardoor ik af kan rekenen met dat gelanterfant. Hup, in de benen en tover die nutteloze dag om in een productieve. Lucht op, kan ik je vertellen.


OP TIJD UIT BED
Heerlijk hoor, tot een uur of 12 in bed liggen. Maarja, die taken voeren zichzelf helaas niet uit. Was het maar zo'n feest, hè? Nu heb ik 't geluk dat ik op dit moment rond 8 uur uit mezelf wakker word en ik dan nog een hele dag voor me heb. Toevallig is dat nu even m'n ritme, maar normaal gesproken ben ik allesbehalve een ochtendmens. Mocht je niet uit jezelf wakker worden rond dit tijdstip, dan bestaat daar natuurlijk een handige uitvinding voor: de wekker. Nog een tipje: stop met snoozen. Doe ik niet en ook nooit gedaan ook. Ik druk die wekker zo snel mogelijk uit en dan sprint ik m'n bed uit. Erg effectief.

KOFFIE, PLEASE
Oké, best logisch dat je nog een tikkeltje moe bent als je niet gewend bent om vroeg op te staan. Gelukkig bestaat er ook weer een goed middeltje om die moeheid te tackelen. Kom maar op met dat kopje koffie. Een opstart koffie doet wonderen en draagt alleen maar bij aan een succesvol verloop van de dag.


LIJSTJES MAKEN
Nu ben ik groot fan van de leuke desk planner van HEMA. Ziet er niet alleen leuk uit op je bureau, maar is ook erg praktisch. Ik vind het heerlijk om lijstjes te maken en dan vooral het afstrepen vind ik erg enerverend. Lijstjes maken (en afstrepen) kan natuurlijk ook via apps als Wunderlist, maar dan verdwijnt dat item uit de lijst. Aan de ene kant lekker overzichtelijk, maar ik ben zo'n type die het heerlijk vind om te zien wat ik die dag al geklaard heb.


REALISTISCHE DOELEN STELLEN
'S ochtends maak ik dus een lijstje in die desk planner waar ik hierboven al over vertelde. Vaak schrijf ik gewoon alles op wat ik moet doen en vaak valt dat wel te overzien. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je echt een flinke waslijst hebt, maar ik ben van mening dat het verstandig is om realistische doelen te stellen. Dat werkt voor mij altijd een stuk meer motiverend dan wanneer ik weet dat ik de halve lijst maar zou kunnen afwerken.

JEZELF BELONEN
Om jezelf gemotiveerd te houden kun je natuurlijk een beloning bedenken. Denk bijvoorbeeld aan een donut, een gin tonic of een goede film of serie. Je kan 't zo gek niet bedenken. Waar kijk jij naar uit als je alles hebt gedaan? Daar mag je jezelf dan best mee belonen.

DOE IETS WAAR JE TEGENOP ZIET
Dit weekend heb ik iets gedaan waar ik gigantisch tegenop zag want het was gewoon saai en veel gedoe (dacht ik). De schade viel allemaal reuze mee en ik kan je vertellen: ik ben blij dat ik het ein-de-lijk na zo'n acht maanden heb gedaan. Ik had namelijk een gedrapeerde top en van dat gedrapeerde was nog weinig over omdat de draadjes het hadden opgegeven. Daarnaast had ik ook nog een jurk waarbij de zoom los zat. Viel allemaal best mee dus, maar ik had er gewoon steeds geen zin in en toen ik dit weekend toch niks beters te doen had, besloot ik maar gewoon naald en draad erbij te pakken. Nu ik het heb gedaan heb ik dus weer twee kledingstukken die weer gedragen kunnen worden en dat is dus best leuk. Achteraf denk ik: was dit nou zo moeilijk?

Kijk, dit zijn dus een aantal simpele trucs waardoor je op 'n dag toch best veel voor elkaar kunt boksen. Mijn ultieme tip: doe het gewoon want dan ben je er van af en kun je leuke dingen (zonder schuldgevoel) gaan doen. Lucht op, hoor. Succes!

You May Also Like

0 reacties