TIEN FIJNE GIN TONIC VARIATIES

by - 31 mei

Wil je me een groot plezier doen en een glimlach op m'n gezicht toveren? Bied me dan een gin tonic aan. Ik begon met een simpel limoentje, maar inmiddels heb ik al vele varianten mogen proeven. Tijd voor een lijstje met lekkere combi's voor de echte fijnproevers.


1. TAKJE ROZEMARIJN EN PARTJES GRAPEFRUIT
Maak de gin tonic zoals je gewend bent en voeg een takje rozemarijn en een partje grapefruit toe.

2. WATERMELOEN
Watermeloen + gin tonic = een fantastische combinatie. Kan niet beter. Voor deze heerlijkheid heb je naast (hoe kan het ook anders) gin en tonic, watermeloen en twee limoenen nodig. Pureer de watermeloen in een blender en zeef de drab zodat het meloensap overblijft. Pers dan de limoenen uit en voeg de gin samen met het limoensap, meloensap en top af met tonic.

3. KOMKOMMER, JENEVERBESSEN EN PEPER
Voeg drie gekneusde jeneverbessen en twee zwarte peperkorreltjes toe. Schaaf met een kaasschaaf linten van komkommer, krul ze om je vingers en leg ze sierlijk in het glas.

4. VLIERBLOESEMSIROOP EN LIMOEN
Meer trek in een zoet drankje met 'n bloemig tintje? Meng dan 35 milliliter gin met 100 milliliter tonic en een eetlepel vlierbloesemsiroop. Garneer met een schijfje limoen en ijsblokjes en roer goed.

5. FRAMBOOS EN MUNT
Toch wel mijn favoriet op 't moment. Ik gebruik hiervoor gewoon frambozen uit de diepvries. Makkelijk en maken je drankje gelijk lekker koud. Maak 'm af met een takje munt en ijsblokjes.

6. FRAMBOOS EN PERZIK
Nog een fijne combi: framboos en een partje perzik. Voor de fruitige touch.

7. SINAASAPPEL EN ZOETHOUT
De perfecte combinatie tussen fris en zoet. Vul een groot glas met ijsblokjes en voeg 35 ml gin en 100 ml tonic toe. Garneer met een schijfje sinaasappel en een stokje zoethout.

8. ROZENBLAADJES EN KOMKOMMER
Een waar feestje in een glas. Het is mogelijk. Schenk 40 ml Hendrick’s Gin in een glas en top af met tonic. Garneer met rozenblaadjes en dunne plakjes komkommer. Romantisch.

9. KANEELSTOKJE
Komt-ie: 150 ml Citadelle Reserve Gin (zit boordevol specerijen), 150 ml tonic, ijsblokjes en één kaneelstokje.

10. GIN GINGER
Dit is ook een blijvertje hoor. Doe een scheutje gin in een glas vol met ijs en top af met ginger ale en serveer met een muntblaadjes.

Vanzelfsprekend zijn er nog vééél meer variaties mogelijk en is het natuurlijk ook erg leuk (en lekker) om zelf eens iets bij elkaar te gooien. Wie weet wordt dat wel jouw favo combi van deze zomer :). Bij iedere combi is weer een andere gin lekker en omdat er zo ontzettend veel soorten zijn, kun je het beste even om advies vragen bij de slijterij. Ik ben een grote liefhebber, maar helaas geen expert dus dat echte werk laat ik over aan de vakmannen.

You May Also Like

0 reacties