IN 5 STAPPEN EEN GESTRUCTUREERDE KAST

by - 15 mei

Mensen die wel eens bij mij thuis zijn geweest, weten dat ik misschien een tikkeltje doorsla in het presenteren van mijn kleren. Alles hangt keurig op kleur en als ik er dan een blik op werp, maakt mijn hart toch wel een inieminie sprongetje. Goed, nu zullen er veel vrouwen zijn die dit overdreven vinden (lees: te veel gedoe vinden), maar dit kun jij ook in een dagje voor elkaar krijgen.1. GOOI ALLES OP BED
Haal kasten leeg en gooi alles op bed zodat je met een frisse start kunt beginnen. Oh ja, goeie stok achter de deur ook, want zo kun je natuurlijk niet slapen dus moet je het wel afmaken. Maak dit proces iets dragelijker door een fijn muziekje op de achtergrond aan te knallen. Ligt alles op bed? Dan kunnen we naar stap 2.

2. SELECTEREN EN WEGDOEN
Wat draag je vrijwel nooit meer of is kapot? Dat is dan rijp voor de prullen- of kledingbak. Zo heb ik ontzettend veel basic shirts die ik naar eigen zeggen "nog wel eens ga gebruiken als pyjama of om in te klussen", maar eigenlijk weet ik dondersgoed dat die keren dat ik met een verfkwast in de handen sta op één hand te tellen zijn. Dit gaat dus eigenlijk nooit gebeuren. Prima dat je één of twee shirts uit deze categorie hebt, maar een stuk of tien exemplaren is wel een beetje te veel van 't goede. Omdat ze verder nog in prima staat verkeren, mogen ze door naar de kledingbak. Kapotte items halen deze bak niet en gaan naar het zielige broertje, de prullenbak.

Afijn, dat hebben we gehad. Mocht je nog mooie items hebben die jouw hart helaas niet harder laten kloppen maar waar je anderen wellicht nog blij mee kunt maken, dan kunnen we eens kijken naar stap 3.

3. OF RIJP VOOR DE VERKOOP
Weggooien doe ik toch vaak met een beetje pijn in mijn hart, dus zet ik het liever op Marktplaats om er nog een paar centen aan te verdienen. Hier zou ik natuurlijk nog lang over kunnen uitweiden, maar dat doe ik niet. Er staat namelijk al een artikeltje over online, dus mocht je wel wat tips kunnen gebruiken om die items vliegensvlug de deur uit te krijgen, dan moet je hier maar even op klikken.

4. OPHANGEN, OPVOUWEN EN ORGANISEREN
Pfoe, het duurde even maar het einde is bijna in zicht hoor. Als het goed is hebben alle net-niet-items ronde vier niet gehaald en zijn de echte blijvertjes overgebleven. Nu liggen mijn kledingstukken verspreid over twee huizen en drie kasten, wat eigenlijk niet zo praktisch is maar goed. Wij gaan er voor het gemak maar even vanuit dat jij gewoon de beschikking hebt over één kast. IKEA verkoopt trouwens goedkope kledingroedes (die luisteren naar de naam MULIG) voor aan de wand waardoor je lekker altijd naar je mooie items kunt kijken. Bij mij hangt dus alles op kleur en ik heb in totaal vier van deze roedes, twee boven en twee beneden. Onderaan hangen de basic kleuren en gaat het van zwart naar grijs en vervolgens van beige naar wit. Bovenaan beginnen we lekker bij groen en gaan we van donkerblauw naar lichtblauw (m'n favo'tje) en eindigen we rechtsboven bij rood. Heerlijk die structuur. Werkt voor mij een stuk makkelijker én het ziet er eigenlijk altijd wel mooi en netjes uit.

In mijn kast liggen vooral t-shirts, hemdjes en broeken en deze heb ik wel gewoon op soort gesorteerd. Daar is mijn drang om alles op kleur te hangen toch wel wat minder groot. Maak nette stapeltjes leg bijvoorbeeld basics bij elkaar zodat je ze makkelijk kunt vinden. Ik heb wel eens haast en als ik een item uit de kast dan niet kan vinden, gooi ik alles weer op bed en ruim ik het natuurlijk niet op want haast. Dan lijkt het alsof er een bom is ontploft en dat blijft dan ook wel even zo omdat ik vervolgens geen zin heb om het op te ruimen. First world problems, dus dat willen we niet.

5. LET OP DE DETAILS
We zijn er bijna, maar om alles uit die kast te halen is het toch fijn als er ook aan de details wordt gedacht. Zo is het een goede zaak om plastic hangers te verbannen en te vervangen door houten exemplaren. Oh, en het mooiste is natuurlijk om dezelfde hangers te gebruiken. Mocht je geen houten hangers willen, dan mag je voor mijn part ook gaan voor minimalistische roségouden, zilveren of gouden hangertjes.

Geeft best een goed gevoel toch? Mij in ieder geval wel.

You May Also Like

0 reacties