EASY PEASY PAPRIKA-POMPOENSOEP

by - 20 mei

Nu is pompoen natuurlijk echt een najaarsdingetje, maar zolang het weer even niet meewerkt vind ik dat we hier nog gewoon van mogen genieten. Nu ben ik groot voorstander van de diepvries pompoen, want altijd verkrijgbaar en een stuk makkelijker. Kunnen we snel een lekker soepje fixen.
INGREDIËNTEN
- 450 g pompoen (diepvries) of één pompoen
- 1 ui
- 3 el vloeibare margarine
- 2 kruidenbouillontabletten
- 750 ml kraanwater
- 250 g gegrilde paprika's
- 250 ml finesse voor koken
- Plakjes volkorenbrood

BEREIDEN
1. Begin met het snipperen van de ui. Mocht je pompoen uit de diepvries gebruiken, dan ben je lekker snel klaar. Gebruik je een 'verse', snijd dan de pompoen in parten en verwijder zaden en draderige binnenkant. Snijd met een scherp mes de schil van de pompoen en snijd 'm in kleine stukjes.

2. Verhit in een soeppan de margarine en bak de ui en de pompoen 5 minuten zachtjes. Voeg de bouillontabletten en kokend water toe. Breng de soep aan de kook en laat deze 15 minuten doorkoken.

3. Nu zijn de paprika's aan de beurt. Giet deze af en snijd ze vervolgens in reepjes. Voeg nu de Finesse en de helft van paprika toe aan de soep. Pureer het geheel met een staafmixer. Verwarm de soep goed en breng 'm op smaak met wat peper en zout. Het brood kun je roosteren en uiteraard bij de soep serveren.

Zo, klaar in een handomdraai. Perfect geknipt voor de lunch of als heerlijk voorgerecht.

You May Also Like

0 reacties