5 TRUCJES WAARDOOR GEZONDER ETEN MAKKELIJKER WORDT

by - 10 april

Ik ben dus op de gezonde toer en dat houdt onder andere in dat ik nu lunch met bijvoorbeeld havermout in plaats van met M&M's of ribbelchips met crème fraîche en chilisaus. Dat kon natuurlijk niet langer zo doorgaan en dus besloot ik voor de zoveelste keer het roer om te gooien. Wat het verschil is met de voorgaande keren? Het gaat me nu stukken beter af en wel om de volgende redenen.Zorg voor genoeg gezonde alternatieven
Ik zorg dat ik altijd eieren, melk, yoghurt of kwark, diepvriesfruit, havermout en granola in huis heb zodat ik genoeg opties heb om mezelf van gezonde ontbijtjes of lunch te voorzien. Vooral eieren en melk zijn wat mij betreft onmisbaar omdat je er zoveel kanten mee op kunt. Zo maak ik graag pancakes, havermout of een omelet.

Wees niet te streng voor jezelf
De voorgaande keren waarbij ik m'n leven wilde beteren als het om eten ging, ging het altijd op een bepaald moment gigantisch mis en eindigde dat moment in een mega vreetbui. Ik vond dat ik alleen maar gezonde dingen mocht eten en als ik dan even een zwak moment had, wilde ik alles wat ik mezelf de voorgaande dagen had verboden. Dat resulteerde dus in situaties waarbij ik alles at wat ik mezelf verboden had. Dit probeer ik nu te voorkomen door niet te streng voor mezelf te zijn en soms gewoon toe te geven aan die cravings. Voorheen at ik echt alleen maar slecht, dus wat maakt dat ene stukkie chocola op een dag dan eigenlijk uit? Zo hou je het voor jezelf leuk én blijft het een stuk makkelijker vol te houden.

Ga voor afwisseling
Ik kan geen kipfilet met bieslook en volkoren crackers meer zien omdat ik dit in het verleden te veel heb gegeten. Tot in den treure. Om deze reden probeer ik af te wisselen en nieuwe dingen uit te proberen zodat dit niet met meer etenswaren gaat gebeuren. Zou toch zonde zijn.

Kies voor gezondere snacks
Als ik nu behoefte heb aan iets zoets, neem ik een rijstwafel met Wheytella (chocoladepasta van Body & Fit shop) en strooi ik daar wat kokosrasp overheen. Het lijkt een beetje op een Bounty en dat doet me dus echt goed. Daarnaast ben ik dus groot fan van de pancakes met bosbessen. frambozen en banaan. Als ik zin heb in ijs, zet ik een schaaltje yoghurt in de vriezer en heb ik na een paar uurtjes mijn eigen yoghurtijs. Ook erg lekker met bosbessen en frambozen on top.

Motiveer jezelf door het kopen van fancy food
Laatst heb ik een bestelling geplaatst bij de Body & Fit shop (dit heb ik overigens gewoon zelf betaald) en toen laadde ik mijn mandje vol met speltmeel, pindapasta, de Wheytella, kokosrasp en kokos en choco topping. Door die bestelling kreeg ik echt zin om weer gezond bezig te zijn en aan de gang te gaan met de bestelde producten.

Ik ben er achter gekomen dat gezond eten ook leuk en lekker kan zijn en het niet altijd veel duurder hoeft te zijn. In plaats van een zak gele M&M's koop ik nu verse ananasstukjes en nu ben ik in gaan zien dat die gekleurde chocolaatjes toch helemaal niet zo bijzonder zijn.

You May Also Like

0 reacties