ZO VERKOOP JE JE OUDE KLEDING OP HET INTERNET

by - 03 februari

Miskoopjes, we doen ze allemaal wel eens. Soms lijkt een item zo leuk, maar is het toch lastig te combineren of valt het een beetje tegen en beland het kledingstuk achterin de kast. Zonde natuurlijk, want wellicht kun jij iemand anders blij maken met jouw miskoop en verdien je er ook nog iets aan. Daarnaast schept het natuurlijk weer ruimte in je garderobekast en dat is ook wel fijn, toch? Als dat geen win-win situatie is dan weet ik het ook niet meer.Inmiddels heb ik al vrij veel items via Marktplaats verkocht, dus ik weet denk ik wel een beetje wat werkt en wat niet. Wellicht kan ik jullie een beetje helpen met de onderstaande tips. Ik heb ook eens kleding verkocht op de IJhallen en mocht je daar meer over willen weten, lees dan dit artikel.

1. De foto's
De foto's zijn érg belangrijk. Zorg dat de items er netjes uitzien en maak een aantal duidelijke foto's. Laat filtertjes en gekke toestanden achterwege, want het moet eigenlijk zo basic mogelijk. Kies een duidelijke achtergrond en zorg dat het item goed en duidelijk wordt weergegeven. Ik hang een item het liefst aan een kledinghangertje en hang hem voor een witte kast. Let er ook op dat de kleur goed overkomt. Dit is soms best lastig en het is jammer als iemand denkt een turquoise broek te kopen terwijl hij eigenlijk mintgroen is.

2. Flitsende titel en tekst
Ook hier geldt weer: houd het basic. Laat schreeuwerige hoofdletters achterwege en vermeld wat het is, in welke kleur en in welke maat. In de beschrijving herhaal ik de titel vaak en geef ik eventueel nog wat meer uitleg. Daarnaast schrijf ik er altijd bij dat de verzendkosten voor de koper zijn.

3. Geef een richtprijs aan
Op Marktplaats wil iedereen een goede deal sluiten, dus je krijgt ongetwijfeld mailtjes met onzin biedingen. Ik geef vaak aan wat de nieuwprijs van het artikel is en wat ik er ongeveer voor wil hebben. Nou is onderhandelen natuurlijk altijd mogelijk, maar ik ga een jasje van 70 euro niet wegdoen voor 5 euro als ik het nooit heb gedragen. Dan hou ik het liever zelf. Je kunt ook aangeven dat bieden vanaf een bepaalde prijs mogelijk is. Zet ook weer niet te hoog in, want dat kan de eventuele koper afschrikken.

4. Wees voorzichtig
Wellicht is het onnodig om dit te vermelden, maar let altijd op. Ik heb wel eens contact gehad via Marktplaats waarbij ik het niet vertrouwde. Later kreeg ik ook een mailtje van Marktplaats dat ik moet opletten omdat deze persoon waarschijnlijk niet betrouwbaar was. Ik verstuur geen items voordat ik het geld heb ontvangen. Dat brengt voor de koper natuurlijk ook risico's met zich mee, maar ik hoop dat ze mij hierin vertrouwen. Ik laat altijd weten of ik het geld heb ontvangen en wanneer ik het artikel naar het postkantoor heb gebracht. Dan kan de koper inschatten wanneer hij of zij het artikel in huis heeft.

5. Heb geduld
Ik verkoop zo nu en dan een item, maar soms duurt het erg lang voordat ik een bod ontvang. Mijn advies is dan ook: heb geduld. Sommige items heb ik vrij snel kunnen verkopen, maar over het algemeen duurt het wat langer. Ik heb zoiets van: ik zet het gewoon online en dan zie ik wel of iemand interesse heeft. Soms ontvang je een bod waar je misschien nog niet zo blij mee bent, dan kun je onderhandelen of mailen dat je niet akkoord gaat. Wellicht ontvang je op een later moment een beter bod, dus soms is het het wachten waard.

Sommige mensen vinden het verkopen van kleding via internet te veel gedoe. Je moet foto's maken, de advertentie plaatsen, mailen met kopers en het artikel verzenden. Toch vind ik het een goede uitvinding en werkt het voor mij erg goed.

Verkoop jij veel via internet?

You May Also Like

0 reacties