ZO DRINK JE MET GEMAK 1,5 LITER WATER OP EEN DAG

by - 29 februari

Dat het hydrateren van jezelf van groot belang is hoeven we natuurlijk niet meer te vertellen. Wanneer je veel water drinkt, voert je lichaam afvalstoffen af, geeft het je huid en haren een boost én je krijgt er meer energie van. Reden genoeg om iedere dag minimaal 1,5 liter water te consumeren dus, al is dat soms toch best lastig. Gelukkig zijn er een aantal foefjes waardoor je dit proces een stuk makkelijker maakt.

Drink uit een flesje
Nu ben ik zelf vrij lui van aard, dus het werkt bij mij altijd goed als ik uit een flesje drink omdat ik dan niet zo vaak naar de wastafel hoef te lopen. Als ik tv kijk of op de bank hang, zorg ik ervoor dat er altijd een flesje water naast me ligt waar ik regelmatig een slok uit neem. Wel zo nu en dan bijvullen natuurlijk ;). Op deze manier hou ik ook makkelijk bij hoeveel water ik die dag heb gedronken en zorg ik ervoor dat ik in ieder geval drie flesjes leegdrink.

Blijf variëren
Ik vind water wel lekker en verfrissend, maar ik neem aan dat er genoeg mensen zijn die de smaak van water minder waarderen of er snel op uitgekeken raken. Behoor jij tot deze categorie, dan kun je experimenteren met verschillende kruiden, fruit en groenten om dat watertje net iets extra's te geven.

Een aantal geslaagde combinaties zijn onder andere:
- Citroen
- Munt en limoen
- Aardbei of sinaasappel
- Komkommer
- Gember

Gun jezelf wat tijd
Voorheen dronk ik veel frisdranken en vond ik water maar saai en smakeloos, maar na een tijdje wen je er aan en kun je het vast waarderen. Omdat ik nu vrijwel alleen water drink, merk ik dat ik veel frisdranken te zoet vind. Zo was ik een aantal jaren geleden groot fan van perzik ice tea, terwijl ik dat nu net suikerwater vind. Je hoeft natuurlijk niet te stoppen met het drinken van frisdranken, maar ik drink nu vrijwel alleen water. Het is gezonder, goedkoper én je hebt het altijd in huis.

Thee mag ook
Thee telt uiteraard ook mee! Liever wel zonder suiker, maar hydrateren is hydrateren.

Maak er een gewoonte van
Ik drink de hele dag door dus ik ben het inmiddels wel gewend, maar mocht je dit lastig vinden, dan kun je ook op gezette tijden water drinken. Bijvoorbeeld wanneer je net wakker wordt of naar je favoriete serie kijkt. Voor je het weet ben je er zo aan gewend en weet je niet beter!

Kijk naar de voordelen 
Voldoende water drinken heeft zoveel voordelen. Om maar een aantal gevallen te noemen: goedkoper wordt 't niet, je hebt een stuk minder last van puistjes en een doffe huid, minder hoofdpijn en met een beetje geluk val je er ook nog van af. Need I say more?You May Also Like

0 reacties