TOFFEE CHOCOLADE KOEKJES

by - 02 februari

Ik had vakantie en besloot mij eens uit te leven in de keuken. Het resultaat? Deze koekjes met karamel en chocolade.Ingrediënten

- 300 gram bruine suiker
- 220 gram gezouten boter
- 1 verpakking volkoren biscuitjes
- 350 gram chocolade
- Amandelschaafsel (dit doe ik op gevoel)
Bereidingswijze
Neem een grote schaal of plaat en dek deze af met aluminiumfolie. Vervolgens breek je de biscuitjes in kleine stukjes en verspreid je deze over de plaat zodat deze helemaal bedekt is. Verwarm de boter, twee eetlepels water en de suiker in een pannetje op laag vuur. Laat het mengsel goed smelten en blijf regelmatig roeren tot het een zacht geheel is. Gooi nu de karamel over de biscuitjes en gooi vervolgens de chocolade er overheen. Ik heb zelf de chocolade au-bain marie laten smelten. Dit geheel laat je nu 45 minuten uitharden in de koelkast. Breek de plaat vervolgens in brokjes.

Mocht je van sweet & salty houden, dan kun je nog wat zeezout korrels over de chocolade sprenkelen. Dit heb ik zelf achterwege gelaten. 


Het resultaat
De koekjes zijn lekker, maar je voelen wel echt als een caloriebom. Ik heb op sommige stukken iets te veel chocolade gegoten, dus dat zou ik in het vervolg minder doen. Daarnaast zou ik er echt op letten dat de karamel en de suikerkorrels echt helemaal gesmolten zijn. Ik heb er af en toe nog wat korrels tussen zitten. Dat maakt het net iets minder lekker. 

You May Also Like

0 reacties