SNACK ATTACK: HAVERMOUT PANNENKOEKJES

by - 05 februari

Ik ben iemand die bepaalde ontbijtfases heeft: dan eet ik weer graag havermout, dan weer crackers met een stuk fruit en dan weer gewoon brood. Omdat ik dat dan iedere dag eet, raak ik er snel op uitgekeken. Om die reden was het tijd voor iets nieuws! Ik maakte havermout pannenkoekjes maar heb het recept zelf aangepast en ik moet zeggen: dit is een blijvertje.


Ingrediënten (voor 7 pannenkoekjes)
- 50 gram havermout
- 100 ml melk (ik gebruikte lactosevrije omdat we dat nog in huis hadden)
- 1 ei

Mocht je de pannenkoeken voor twee personen willen maken, dan kun je de verhoudingen het beste dubbel rekenen.

Benodigdheden
- Koekenpan
- Boter of olie
- Staafmixer
- Beslagkom
- Eventueel wat fruit (wel erg lekker)

Werkwijze
1. Gooi de havermout, het ei en de melk in een beslagkom en mix het goedje met een staafmixer tot één geheel.
2. Niet alles hoeft even fijn te zijn, er mogen nog best wat grove havermoutstukjes in zitten.
3. Verwarm wat olie of boter in een koekenpan.
4. Ik heb met een soeplepel kleine hoeveelheden in de pan gelegd. In mijn koekenpan was plek voor drie pannenkoekjes.
5. Bak de pannenkoekjes tot ze mooi bruin en gaar zijn (dit heb ik op gevoel gedaan). Reken hier ongeveer 1 of 2 minuutjes voor.
6. Nu kun je poedersuiker, stroop of (mijn favoriet) fruit toevoegen.
Kind kan de was doen! En het fijne is, deze pannenkoekjes zijn vezelrijk en vullen goed. Extreem geschikt voor een ontbijt of lunch. Ik vind deze pancakes lekkerder dan de banaan-ei pannenkoekjes omdat ik die wel erg zoet vind. Dit is wat mij betreft een beter alternatief. Ik eet ze het liefst met bosbessen en frambozen en omdat dit ook als diepvriesfruit verkrijgbaar is, is het erg makkelijk.

You May Also Like

0 reacties