DE BESTE ONTBIJTJES OM DE DAG GOED MEE TE BEGINNEN

by - 02 februari

Mijn ontbijt sla ik nooit over. Doe ik dat wel, dan ben ik niet vooruit te branden en krijg ik zin in m&m's, chocolade, puddingbroodjes en ga zo maar door. Dat kunnen we beter voorkomen dus! Ik heb een aantal standaard ontbijtjes die ik met elkaar afwissel. Een goed begin van de dag.1. Granola
Jum, ik hou van granola! Ik eet granola het liefst in combinatie met melk. Volgens mij is koemelk hartstikke uit, maar ik krijg er geen last van en ik vind het lekkerder dan soja- of amandelmelk. Dus gewoon standaard melk voor moi dus. Ik vind de granola van de Albert Heijn erg lekker en dan vooral de standaard versie (in de bruin/oranje doos) en de paarse variant met bosbessen.

2. Havermout
Vroeger was ik al gek op havermout en toen kreeg ik het wel eens als toetje. Dat was echt een feestje omdat we het af en toe kregen. Toen gooide ik er volgens mij wel een flinke schep suiker in en die laat ik nu achterwege. Heeft 't ook eigenlijk helemaal niet nodig! Een vleugje kaneel vind ik dan wel weer lekker.3. Voedzame smoothie
Helaas heeft mijn blender in Groningen het begeven dus tot die tijd kan ik alleen genieten van een lekkere smoothie als ik bij mijn ouders ben. Ik maak mijn smoothies graag met diepvriesfruit (makkelijk en lekker), yoghurt, lijnzaad en havermout. Omdat het dan wel heel dik wordt, gooi ik er altijd nog een scheutje water bij.

4. Bananenpannenkoekjes
Tsja, wie kent ze niet? Deze pannenkoekjes zijn radend populair omdat ze onwijs makkelijk te maken zijn en best gezond! Je hebt alleen één banaan en twee eieren nodig. Kind kan de was doen. Ik vind de pannenkoekjes vooral erg lekker met wat rood fruit.

5. Geroosterd brood met een gekookt eitje
Voorheen hield ik niet zo van gekookt ei, maar op een geroosterd bruin broodje vind ik het toch wel lekker. Een gebakken ei vind ik 's ochtends vaak aan de zware kant, dus een gekookt ei vind ik dan lekkerder. Ik moet wel bekennen dat mijn eieren nog niet zo goed zijn omdat ik nog niet zo vaak een eitje heb gekookt...

6. De oude en vertrouwde boterham
Kan eigenlijk niet meer hè, anno 2015? Toch ben ik nog steeds fan van de standaard boterham met bijvoorbeeld kaas. Ik eet eigenlijk altijd bruin of speltbrood dus dat maakt het dan wel weer beter dan een witte snee.

7. Knäckebröd met kipfilet en een stuk fruit
Op het moment van schrijven heb ik hier heel erg zin. Sesam knäckebröd met kipfilet (de bieslook versie) en een appeltje. Misschien wandel ik zo wel even naar de Albert Heijn...Tip: knäckebröd van Bolletje. Deze zijn per vier verpakt waardoor ze langer goed blijven.

Met welk ontbijt begin jij de dag graag?
You May Also Like

0 reacties