BROCCOLI-COURGETTESOEP

by - 31 januari

Goed, ik ben weer op zo'n punt beland dat ik iets gezonder aan moet doen omdat na al die feestjes en etentjes de weegschaal een nét iets te hoog getal aantikt. Omdat ik bijna iedere week meerdere dagen pasta eet, besloot ik het over een andere boeg te gooien: ik ging soep maken. En hij beviel zo goed, dat ik het recept graag met jullie deel.

Ingrediënten (4 personen)

300 g broccoli
1 courgette
1 rode ui
2 el olijfolie
750 ml kraanwater
1½ tuinkruidenbouillontablet
Eventueel wat room voor de sier

Bereidingswijze

Snipper de ui, snijd de courgette fijn en de broccoli in roosjes. Verhit de olijfolie en fruit de ui 3 min. Bak de courgette 5 min. Voeg de broccoli, water en bouillontablet toe. Laat 4 minuten zacht koken. Pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Ik heb er iets te veel peper in gegooid, maar dat terzijde. Dan voeg je gewoon weer wat water toe. Mocht je de soep als avondmaal willen nuttigen, dan is hij ook erg lekker met wat stukjes zalm er doorheen. Dan vult 'ie ook iets meer.

Is dit easy of wat? Kind kan de was doen. Als ik dit soort soepjes maak, dan kom ik er achter dat gezond ook erg lekker kan zijn. Het maken van dit soepje is niet alleen erg makkelijk, ook is het erg goedkoop. Perfect voor studentjes zoals ik.

Beeld: mydarlinglemonthyme.com

You May Also Like

0 reacties