ALS JE HAAR MAAR GOED ZIT

by - 02 februari

Lang haar hoort bij mij. Ik heb altijd al lang haar gehad en ik zou het voor geen goud kort knippen. Het vraagt alleen wel om wat energie en tijd...Verzorging is de sleutel voor mooi en gezond haar. Ik deel graag mijn tips (voor lang én kort haar) met jullie.

1. Probeer je haar zo min mogelijk te verven. Ik ben blond, maar een paar keer per jaar laat ik de kapper mijn haar iets oplichten en ga ik voor de coupe soleil. Erg mooi, maar sinds ik bezoekjes breng aan de kapper om mijn haar te laten kleuren, merk ik verschil. Mijn haar is een stuk droger en raakt sneller in de knoop. Je begrijpt: verf het alleen als je het écht nodig vindt. Vooral blonderen is eencrime voor je haar.

2. Ook het stijlen en krullen van het haar behoort niet tot iets wat veel goeds doet voor je lokken. Voor het krullen van je haar heb je trouwens niet altijd hitte nodig. Je kunt je haar ook krullen met bijvoorbeeld papillotten. Wel aan de slag met de stijl- of krultang? Bescherm je haar dan met een speciale spray.

3. Zoals ik al zei, is verzorging erg belangrijk. Ik verwen mijn lokken regelmatig met een voedend masker en ook van kokosolie ben ik fan. Dit breng ik voor het douchen aan op droog haar, en ik laat het goedje ongeveer 30 minuten inwerken. Daarna wassen met shampoo en je haar ziet  er weer gezond uit. Als mijn haar nog wat extra verzorging kan gebruiken, smeer ik de puntjes in met een olie van L’Oréal.

4. Probeer je haar niet te vaak te wassen. Ik ben hier zelf wel schuldig aan, maar het is stukken beter om het maar drie keer per week te wassen. Zo wordt het vanzelf minder vet.

5. Spaar je voor een lange coupe? Laat het regelmatig bijpunten. Zo blijft het gezond en heb je straks meer plezier van je lange manen.

6. Probeer regelmatig nieuwe hairdo’s uit. Zelf ga ik graag aan de slag met elastiekjes en knipjes. YouTube is mijn vriend, CosmoGIRL! natuurlijk ook en via The Beauty Department vind ik ook vaak toffe coupes.


You May Also Like

0 reacties