DON'T WORRY, BE HAPPY

by - 30 januari

Niet iedereen is altijd even vrolijk, ik ook niet. Gelukkig zijn er genoeg dingen waar je écht zo weer blij van wordt, en deze dingen wil ik graag met jullie delen zodat die verdrietige blik en traantjes plaats kunnen maken voor een prachtige glimlach.
1. Denk positief. Iets waar ik al vrij snel de mist in ga, maar wat wel echt belangrijk is. Ik denk vaak negatief omdat de klap dan minder groot zal zijn maar dit slaat eigenlijk helemaal nergens op. Een voorbeeld met een leuke jongen: hij loopt langs, maar kijkt niet. Je kunt denken dat hij niet geïnteresseerd is, maar je kunt ook gewoon denken dat hij je niet gezien heeft. Het leven wordt er veel leuker op als je gewoon wat positiever in het leven staat!

2. Wees aardig tegen alles en iedereen. Als je lieve dingen voor iemand doet, dan word je daar zelf ook blij van. Natuurlijk wel jezelf blijven en niks forceren! Ik kocht laatst op het station een tijdschrift bij de Bruna en die verkoper was zo vrolijk en grappig dat ik er ook helemaal vrolijk van werd. Ik merk ook dat waar ik werk, dat mensen het op prijs stellen als je ze groet of leuk helpt. En daar word ik dan weer vrolijk van.
3. Ga na waarom iets misgaat. Als er wat misgaat, zeg dan niet direct: ''Dat gebeurt mij nou altijd!''. Kijk wat de oorzaak is. Heb je een onvoldoende? Wat is daar de oorzaak van? Heb je niet goed geleerd of waren de vragen te moeilijk? Het is makkelijker om iets te verbeteren als je de oorzaken kent zodat je weet wat je moet doen.


4. Denk niet te lang aan nare dingen. Ja, piekeren dat is iets wat ik maar al te vaak doe. Hierdoor slaap ik bijvoorbeeld erg slecht en dat bevorderd mijn geluk niet bepaald. Je bereikt hier helemaal niks mee en het is zonde van je tijd. Ik denk de laatste tijd vaak aan dit motto: Zit je ergens mee en kun je er niets aan doen? Dan heeft het dus geen zin om erover na te denken. Kun je er wel wat aan doen? Probeer dat dan. 


5. Geniet van vrije tijd. Rust en ontspanning is uiterst belangrijk! Shoppen, wandelen met de hond in het bos, leuke muziek luisteren, lui dagje in bed met films... Ik kan genoeg dingen opnoemen die ik graag doe in mijn vrije tijd en ik geniet er altijd met volle teugen van!
6. Besef wat je hebt. Hier heb ik het al eerder over gehad, maar dit is belangrijk. Niet alles is vanzelfsprekend. Denk eens na wat je allemaal voor leuks in je leven hebt gedaan of bereikt en schrijf dat eens op. Denk even niet aan de negatieve dingen. Always look on the bright side of life!


7. Eet chocola. Het is bewezen dat je van chocola happy word! Een shot vitamines (sinaasappel, kiwi) is ook een blij-booster. 


8. Ga om met leuke mensen. Negatieve mensen kunnen je gevoel heel erg beïnvloeden. Op een negatieve manier. Je hoort wel eens verhalen over vriendinnen die erg lullig doen, of vriendjes. Daar word je absoluut niet blij van, in tegenstelling juist. Ga om met mensen die jij leuk vind, waar je blij van word en waar je leuke dingen mee kunt doen!


Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben als jullie het allemaal eventjes niet meer zien zitten. Op dit moment voel ik me best prima, maar het wisselt wel een beetje. Mijn oma is een maand geleden overleden en ik moet nog steeds wennen aan het idee...


Bron foto's: WeHeartIt.

You May Also Like

0 reacties