ZO DEAL JE MET TENTAMENSTRESS

by - 06 februari

Op dit moment zit ik weer in mijn tentamenperiode en dit is absoluut een periode die ik écht haat. Weinig leuke dingen, niet uitgaan en vooral erg veel met je neus in de boeken. Het leren gaat mij opzich wel redelijk goed af, gelukkig. Kun jij wel wat tips gebruiken?


1. Begin op tijd. Dit scheelt vooral erg veel stress (ik spreek uit ervaring). Er bestaat niets voor niets een spreekwoord dat luidt: 'Een goed begin is het halve werk'. Hou het huiswerk bij en probeer op te letten in de lessen/colleges, ook al is het niet altijd leuk. Het scheelt gewoon heel erg veel en je kunt dingen beter onthouden. Op het laatste moment alles in je hoofd stampen werkt vaak niet.

2. Hou tussendoor pauzes. Ontspanning is juist heel erg belangrijk. Ik doe niet echt aan schema's. Ik las eigenlijk gewoon een pauze in als ik er eentje nodig heb en dat merk ik dan goed aan mijn concentratie. Na een pauze lukt het vaak beter.

3. Kijk wat voor jou het beste werkt. Ik maak altijd samenvattingen op de computer, deze print ik uit en ga ik vervolgens langs met een markeerstift. Dit werkt voor mij het beste. Van schrijven onthou ik namelijk meer dan wanneer ik gewoon een stukje tekst lees.

4. Maak het leren leuk. Zorg voor lekker veel eten en een kopje thee.

5. Zorg voor een georganiseerde kamer. Ik kan niet goed leren in een rommelige kamer en daarom ruim ik het vlak van te voren op. Dan raak je ook al die papieren niet meer kwijt ;).

6. Doe research. Op YouTube staan soms handige colleges en op Google kun je de meest handige samenvattingen vinden. Check bijvoorbeeld ook Stuvia. Via deze website verkocht ik mijn samenvattingen altijd.

Succes!


You May Also Like

0 reacties