ZO SCOOR JE EEN DESIGNERTAS MET KORTING

by - 18 april

Drie jaar geleden kocht ik mijn eerste designertas: een crèmekleurige Mulberry Lily met gouden hardware. Ik ben er nog steeds super blij mee en inmiddels ben ik in het bezit van vier designerbags. Dat vind ik voorlopig ook wel even genoeg omdat ik nu eigenlijk alle tassen heb die ik graag zou willen hebben.Tuurlijk, er zijn altijd tassen die ik zou willen hebben maar inmiddels heb ik de beschikking over een bordeauxrode, crèmekleurige, zwarte en lichtblauwe tas dus daar kan ik wel aardig mee uit de voeten. Daarnaast zijn dit soort tassen gewoon erg duur en op dit moment heb ik het geld daar niet voor over. Goed, inmiddels heb ik door mijn eigen ervaring wel wat tips voor jullie. Want hoe scoor je nou een mooie designertas met flinke korting?

Ik maak onderscheid tussen nieuwe en tweedehands tassen. Mijn twee Mulberry tassen (de Lily en Cara bag) kocht ik nieuw, terwijl mijn Chanel en Balenciaga tas tweedehands zijn.

NIEUWE TASSEN
Je kunt twee dingen doen: losgaan tijdens de sale of een bezoekje brengen aan een outlet, zoals in Roermond.
- OUTLETS
Ik heb mijn Mulberry tassen in Roermond gekocht en hoewel je veel korting krijgt, gaat het nog steeds om bedragen van ongeveer 600 euro (afhankelijk van welke tas je neemt). Het ligt er ook heel erg aan wat voor model en welke kleur je op het oog hebt. Een klassieker zoals de Bayswater in het zwart komt zelden in de sale en mocht dit wel het geval zijn, dan betaal je er nog flink voor. In Roermond verkochten ze Alexa's en Bayswater's, maar deze kostten rond de 900/1000 euro. Het blijven grote bedragen natuurlijk, maar het scheelt wel met de originele verkoopprijs.

Nog een tip: schrijf je in bij het klantenbestand van zo'n outlet. In Roermond krijg je zo nu en dan 10% korting op een aantal artikelen naar keuze, bijvoorbeeld tijdens je verjaardag. Deze code is dan een halfjaar geldig en op dit soort grote bedragen scheelt het aardig wat. Afgelopen jaar heb ik via NS Spoordeel een treinkaartje naar Roermond gekocht waarbij je een goodiebag kreeg. In deze goodiebag zaten o.a. kortingsbonnen. Bij de outlet in Roermond verkopen ze naast Mulberry onder andere ook Gucci, Furla en Burberry.

- ONLINE SALE 
Vergeet ook zeker niet de online sale bij bijvoorbeeld De Bijenkorf, The Outnet, My Theresa en Net-A-Porter. Let wel even op eventuele verzendkosten, deze vallen soms nog aardig hoog uit.

GEBRUIKTE TASSEN
- MARKTPLAATS
Het kopen van gebruikte tassen is altijd iets meer tricky. Je moet je goed inlezen om een echte tas te kunnen herkennen en er zeker van zijn dat een verkoper te vertrouwen is. Zo heb ik op Marktplaats een keer een advertentie gezien van een man die nog maar 3 maanden een Marktplaats-account had en Chanel tassen verkocht. Dat hij er meerdere verkocht vond ik al opvallend, maar daar bleef het niet bij. Hij moest ze bestellen, maar wilde wel een aanbetaling van 500 euro om er zeker van te weten dat hij ze niet voor niks zou bestellen. Ik zou nooit met zo iemand in zee gaan, dat risico vind ik gewoon te groot. Ik vind het ook prettiger om de tas af te halen. Zo weet je in ieder geval dat je je tas krijgt en kun je hem even goed inspecteren.

Ik heb twee van mijn tassen via Marktplaats gekocht en deze verkopers waren allebei erg vriendelijk. De Balenciaga tas was veel gebruikt en bevatte dus ook al redelijk wat gebruikssporen en wat verkleuringen, maar dat vond ik niet zo erg. Hoe meer gebruikssporen, hoe goedkoper de tas. Let er ook op of je er een dustbag en aankoopbewijs bij krijgt.

- SPECIALE WEBSITES VOOR DESIGNERSTUFF
Vind je Marktplaats toch een beetje tricky? Dan kun je ook websites zoals Designer Vintage, Rebelle en Vestiaire Collective proberen. Hier worden de items vaak al gecheckt op echtheid en weet je dus in ieder geval dat het om originele tassen gaat. Koop je je stuff liever in een fysieke winkel? Kan ook. Breng dan eens een bezoekje aan L‘Étoile de Saint Honoré aan de Oude Spiegelstraat, Reestraat of Heiligeweg in Amsterdam. Daar verkopen ze onder andere parels van Chanel, Louis Vuitton en Gucci.

Dit waren mijn tips en ik hoop dat jullie er iets aan hebben. Over het algemeen blijven het natuurlijk flinke bedragen, maar ik ben van mening dat ik jarenlang met mijn tassen kan doen en ze superlang mooi blijven. De een vindt het belachelijk, de ander geeft wel weer graag geld uit aan mooie tassen. Iedereen moet het lekker zelf weten uiteraard. Oh, en een laatste tip: volg je gevoel en als iets te mooi om waar te zijn lijkt, dan is dat vaak ook zo.

tags: tassen kopen met korting, designertas, designerbag, designer bag, tas, korting, sale, tips, welke sites, blogproof, blogproof.nl. 

You May Also Like

0 reacties