IK STOP MET DE PRE-MASTER

by - 05 april

In het artikel van een paar dagen geleden liet ik weten dat ik bezig ben met mijn scriptie en dat ik op beoordeling van mijn opzet wachtte. Inmiddels heb ik deze beoordeling binnen en helaas was deze niet zo positief als ik gehoopt had. Ik stop namelijk met de pre-master. Niet geheel vrijwillig overigens.De opzet was nog steeds onvoldoende, en dat houdt in dat je moet stoppen met het volgen van de scriptiewerkgroep. Soms kun je het in september opnieuw proberen, maar omdat ik al 2 jaar over deze pre-master doe is dit niet mogelijk. Ergens heel jammer, want het voelt toch als falen. Over het algemeen lukte bijna alles me wel in mijn leven, en dit is dan toch wel de eerste grote échte tegenslag en dat vind ik best moeilijk om te zien en te bekennen. Daarnaast heb ik er wel twee jaar over gedaan, dus dat is opzich best zonde van het geld en de tijd. Anderzijds geeft het ergens ook rust en lucht het op. De vakken gingen me over het algemeen best goed af, maar het doen van onderzoek blijkt gewoon niet mijn ding te zijn. En laat dat nou net centraal staan op de universiteit...

Wat ik nu ga doen? Ik laat het even bezinken, ik heb het immers gisteren te horen gekregen. Ik moet een aantal dingetjes op een rij zetten: ga ik eerder verhuizen? Wanneer stop ik met oppassen? Daarbij vind ik het moeilijk omdat ik bij deze kwesties meer aan anderen denk dan aan mezelf. Verder wil ik nog niet meteen gaan solliciteren. Op dit moment wil ik even mijn rust pakken, blijven oppassen (dit is mijn bijbaantje voor 2/3 dagen in de week) en verder wil ik meer tijd in mijn blog steken.

Verder ben ik geen wrak en probeer ik het vooral positief te bekijken. Ik heb tijdens de pre-master toch veel geleerd, ben ik meer over mezelf te weten gekomen (waar ik goed en minder goed in ben bijvoorbeeld) en heb ik leuke mensen leren kennen. Daarnaast heb ik al een diploma, dus het was mooi geweest als het zou lukken maar het is niet het einde van de wereld. Ik heb het in ieder geval geprobeerd en dat is voor mij ook al veel waard.


You May Also Like

0 reacties