5 DINGEN WAAR JE MAKKELIJK OP KUNT BESPAREN

by - 02 maart

Tegenwoordig ben ik helemaal van het beter nadenken over bepaalde uitgaven. Ik gaf regelmatig geld uit aan onzinnige zaken en hoewel ik vaak dacht "kan prima, kost maar 2 euro", tikte het toch wel aan. Gaan we dus mee stoppen. Althans, ik wel. Ik koop veel liever iets moois dat ik echt graag wil hebben of spullen van mooie kwaliteit die lang meegaan.Goed, klinkt dit allemaal herkenbaar maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Wellicht helpen
deze tips je een handje.

1. BEDENK OF JE HET ECHT NODIG HEBT
Je hebt mensen die de drogist niet kunnen verlaten zonder een lipstick mee te nemen of types die verslaafd zijn aan het kopen van leuke sokken. "Want ja, deze heeft toch echt een ander printje dan al mijn andere 30 paar, dus dat is wel echt handig". Dit soort dingen gaan we dan dus niet meer doen. Bedenk of je het echt nodig hebt en daadwerkelijk gaat dragen of gebruiken.

2. MINDER BROODJES EN KOPJES KOFFIE BUITEN DE DEUR
Ik maak me hier vooral schuldig aan als ik met de trein moet. Nog even snel langs de AH to go voor een lekker snackje of broodje en voor je 't weet tik je zo weer een paar euro af. Keertje geen probleem natuurlijk, maar bij mij werd het echt een gewoonte en uiteindelijk geef je dus best veel geld uit. Mocht je wel iets lekkers willen eten tijdens bijvoorbeeld een treinreis, loop dan langs een gewone supermarkt. Daar is alles een stuk goedkoper.

3. GEEN BOODSCHAPPEN DOEN ALS JE HONGER HEBT
Been there done that. Onwijs slecht idee omdat je met allemaal dingen thuiskomt die je dus niet nodig hebt (zie punt 1). Als ik goede trek heb, dan wil ik ALLES. Denk choco, koekjes, chips met een dip of een lekker broodje. Vervolgens neem ik dus ook alles en zit ik thuis met mega veel boodschappen en als ik dan heb gegeten, denk ik bij mezelf: "waarom heb ik dit allemaal gekocht?"

4. EET VAKER SAMEN
Ik eet zelden met huisgenoten, maar qua kosten is dit zoveel gunstiger. Voor meerdere mensen koken is gewoonweg goedkoper dus app wat vriendinnen en ga gezellig samen eten. Goedkoper én leuk.

5. PRINT OP JE STUDIE
Misschien beschik je over de luxe van het hebben van een eigen printer, maar dit heb ik dus niet. Als ik iets moet printen, doe ik dat bij mijn ouders of op mijn studie. Voorheen ging ik altijd naar de printshop, maar hier betaalde je al snel 5 of 10 cent per pagina en op de studie zijn dat er 2. Vooral als je veel of vaak iets moet printen, scheelt dit nogal.

Oh, en niet echt een bespaartip maar wel een fijne geld-tip: doe wisselgeld in een potje. Stapelt zich lekker op en uiteindelijk heb je vast een fijn bedrag gespaard.

You May Also Like

0 reacties