Waar moet een goede blog aan voldoen?

by - 01 november

Dat bloggen hot en happening is hoef ik jullie waarschijnlijk niet te vertellen. Ik vind het fantastisch, want het was volgens mij nog nooit zo makkelijk om gratis(!) allerlei leuke content te kunnen lezen. Maar wanneer is een blog leuk, interessant of goed? Ik deel mijn mening, en ik hoop die van jou ook te horen.

Smaken verschillen uiteraard, maar ik denk wel dat er een aantal vaste elementen zijn waardoor een blog goed is of juist niet.
1. Een mooie lay-out
Dit vind ik persoonlijk best wel belangrijk. Een lay-out zegt iets over de blog en omdat het toch het eerste is wat je ziet, vind ik een goede look erg belangrijk. Daarnaast zijn wij mensen erg visueel ingesteld, dus een goede lay-out vinden wij over 't algemeen wel prettig. Afknappers? Ja, die zijn er wel als je het mij vraagt. Ik ben zelf niet zo'n fan van de typische Blogger-look met lettertype Times New Roman en een kleurencombi om te huilen (denk aan okergeel met rood en een groen randje). En ja, die blogs kom ik tegen. Maar goed, als de blogger achter die lay-out er blij mee is, dan ben ik niet de persoon om daar over te oordelen maar dat even ter zijde.

Waar mijn ogen dan wel vrolijk van worden? Een strakke, overzichtelijke lay-out met mooie en grote foto's. Overzichtelijkheid en dat de lay-out prettig in gebruik is vind ik een grote plus. Ik heb zelf wel eens aan een template gesleuteld en dat ding was mooi, maar zo onhandig. Lichtgrijze tekst, te brede kolommen en ga zo maar door. Niet erg prettig voor de lezers in ieder geval. Dan is dat een reden voor mij om toch te switchen naar misschien een iets minder spannend exemplaar.

2. Schrijven over leuke onderwerpen
Ehm, ja. Dit lijkt me dus eigenlijk wel vrij duidelijk. Ik hou vaak van blogs die om het lullig te zeggen een bij-elkaar-geraapt-zooitje zijn. Klinkt erg stom, maar ik hou van diverse artikelen op een blog. Beauty vind ik leuk, maar een outfitpost hier en daar kan ik waarderen. Daarnaast een fijn recept om thuis uit te proberen vind ik ook niet verkeerd. Dit is zo persoonlijk, want er zijn uiteraard mensen die enkel interesse hebben in reviews of liever aan hun kook-skills werken.

3. Regelmatig posten
Goed, daarom is mijn blog dus eigenlijk een slechte blog want de blogger achter Mevrouw Tuttebel neemt het niet zo nauw met regelmatig posten. Doe ik niet expres, zeker niet. Maar laat dit nou net het laatste en meest verschrikkelijke studiejaar voor mij zijn. Als ik dan wel een keer tijd heb, komt er niks uit mijn vingers. Maaarrrr, ik heb nu weer internet in Groningen dus ik ben van plan om de draad weer op te pakken.

Dit ging weer allemaal over mezelf, maar regelmatig posten is denk ik wel een vereiste. Ik volg zelf veel blogs via Bloglovin', dus dan zie ik vanzelf wel wanneer er een artikel verschijnt maar ik merk aan mezelf dat ik een lichte irritatie bespeur als ik naar een website surf en er opeens geen kersvers artikel klaarstaat.

4. Persoonlijkheid
Een blog is uniek door de persoon die erachter schuil gaat. Ik vind persoonlijke artikelen dan ook erg leuk. Sommige bloggers vinden het eng om met hun hoofd op internet te verschijnen en posten dan 0 foto's en gaan anoniem door het leven op het wereld wijde web. Dat vind ik erg jammer, dus ik moedig persoonlijkheid erg aan! Bij sommige bloggers herken je de fotografie- of schrijfstijl direct en dat vind ik leuk.

Daarnaast zijn er nog punten als mooie foto's en correcte spelling en grammatica die een blog in mijn ogen tot een goed plekje op het www maken.

Dan ben ik erg benieuwd wat jij zoekt in een blog? Wat zijn go's en no go's?

You May Also Like

0 reacties