ZO VIND JE EEN LEUKE STUDENTENKAMER

by - 26 december

Ga je binnenkort je ouderlijk huis verlaten en op kamers wonen? Dan komen mijn tips misschien wel goed van pas! Want hoe vind je nou een leuke studentenkamer waar je optimaal kan genieten van één van de tofste periodes van je leven?1. Begin op tijd met zoeken
Augustus en september zijn de meest populaire maanden om op kamers te gaan en dan heb je heul erg veel concurrentie. Toen ik net ging studeren, heb ik vanaf juli al een kamer genomen omdat er dan wat minder kamerzoekers zijn.

2. Via via
Altijd een topper! Vooral Facebook is erg handig als het om kamers zoeken gaat. Plaats een leuk oproepje en wie weet krijg je wel hele goede tips van vrienden.

3. Facebookgroepen
Wacht nog even met het wegklikken van Facebook, want hier vind je ook een heleboel handige groepen waar kamers worden aangeboden. Zoeksuggesties: 'Kamer in [stad naar keuze]' en 'Woonruimte in [X]'. Anders heb je nog Kamernet, Kamertje en Rooming. Reageren kost alleen wel geld via deze websites. 

4. Schrijf een leuk berichtje
Leuke kamer op het oog? Dan kun je reageren zodat je hopelijk wordt uitgenodigd om de kamer te bekijken of te hospiteren. Vertel kort wie je bent en wat je in huis zoekt (ben je zelfstandig of houd je juist van veel gezelligheid). Een foto is altijd een plus, dus stuur deze ook mee. Enne, dikke kans dat je via Facebook of Instagram wordt opgezocht, dus hou daar ook een beetje rekening mee. 

5. Blijf jezelf
Uitgenodigd voor hospi? Lucky you, nu kun je laten zien hoe leuk je bent in real life! Het is altijd lastig en spannend om jezelf te laten zien aan iemand of een groep mensen die je niet kent. Je denkt misschien dat bij een hospi de persoon met de grootste mond uitgekozen wordt, omdat hij of zij opvalt. Zelf ben ik niet zo en ik ben er wel achtergekomen dat je altijd jezelf moet blijven. JIJ moet ook in het huis wonen, dus ze moeten de real you leren kennen. Dat is sowieso de leukste variant.

6. Blijf proberen!
Ben je afgewezen? Jammer, maar helaas. Geef de moed niet op! Ik ben in het verleden ook vaak afgewezen, maar inmiddels heb ik een hele fijne kamer met leuke huisgenoten. Blijf lekker doorzoeken, dan komt het vanzelf goed.

You May Also Like

0 reacties