HOMEMADE BOSBESSENIJS

Zo nu en dan is mijn moeder in een creatieve bui en verrast ze ons met culinaire hoogstandjes. Zo ook dit bosbessenijs. Erg lekker en makkel...

Zo nu en dan is mijn moeder in een creatieve bui en verrast ze ons met culinaire hoogstandjes. Zo ook dit bosbessenijs. Erg lekker en makkelijk te maken, aangezien je geen ijsmachine of andere lastige tools nodig hebt.






















Ingrediënten
- 500 gram bosbessen
- Sap van één sinaasappel
- Sap van een halve limoen
- Borrelglaasje Boomsa Wilde Braamlikeur of water
- 500 ml slagroom
- Naar smaak yoghurt toevoegen. Zo'n 100 ml.
- 50-75 gram geleisuiker







































Benodigdheden
- Cakeblik
- Vershoudfolie

Werkwijze
1. Bekleed het cakeblik met vershoudfolie en leg wat losse bessen op de bodem.
2. Maak bosbessenpuree van het water of de braamlikeur en 150 gram bosbessen. Kook dit vijf minuten en voeg hier 50 à 75 gram geleisuiker bij zodat het gebonden is. Vervolgens ga je dit goedje pureren met een vork of pollepel.
3. Klop 500 ml slagroom met een vleugje suiker.
4. Voeg zo'n 100 ml yoghurt toe aan de slagroom. De hoeveelheid hangt af van hoe sterk je de yoghurt smaak wilt hebben.
5. Roer alles losjes door elkaar. Het hoeft niet volledig gemengd te zijn.
6. Strooi wat losse bessen op de bodem (dit wordt later de bovenkant).
7. Schenk hier wat bosbessenpuree overheen.
8. Voeg nu het slagroom/yoghurtmengsel toe.
9. Zet het cakeblik in de vriezer en roer zo nu en dan. En dan is het heerlijke ijs klaar om te serveren!







































Ik vind het ijs echt heerlijk en het ziet er ook nog eens heel schattig uit. Het ijs is ongeveer een maand houdbaar. Hoewel het steeds kouder wordt, krijg ik nooit genoeg van ijs dus wat mij betreft kun je dit ieder moment maken.

Fijne zondag!

You Might Also Like