DIY: TOFFE SERVEERPLANK MET KRIJTBORD

by - 13 november

Het was weer zo'n dag: druilerig weer, het Sinterklaasjournaal stond op de achtergrond aan ik scrollde een beetje door Facebook heen. Daar kwam ik bij de Glamourshop een leuke snijplank met een stukje krijtbord tegen. Super leuk! Deze DIY set kostte alleen 29,95 en dat vond ik nogal wat. Tijd om zelf aan de slag te gaan dus.


WAT HEB JE NODIG?
- Snijplank
- Schoolbordverf
- Krijtjes
- Afplaktape
- Verfroller

De snijplank, schoolbordverf en de krijtjes kocht ik bij Action omdat je daar voor dit soort dingen toch vaak wel 't goedkoopst uit bent. Voor de snijplank betaalde ik € 3,99, voor de verf € 3, 59 en de krijtjes reken je af voor maar 29 cent. ZO MAAK JE 'M
Ik wil de snijplank vooral als serveerplateau gebruiken, bijvoorbeeld voor wat fruit in bakjes of borrelhapjes. Je kunt natuurlijk alles met de krijtjes op 't krijtborddeel schrijven, dus ook leuk om bijvoorbeeld aan te gegeven wat wat is. 

Goed, het is eigenlijk heel easy. Je plakt met een strook tape af waar de scheidingslijn moet komen. Zo heb ik er voor gekozen om voor een diagonale lijn te gaan, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor verticaal of horizontaal. De keuze is aan jou. Ik heb uiteindelijk twee laagjes verf gebruikt en geen primer gebruikt. Let er op dat je netjes werkt, dat is namelijk niet mijn sterkste punt. Omdat de tape een beetje was verschoven, is het niet overal even strak geworden maar dat is mijn eigen domme schuld.

KLAAR IS KEES!
Dit is een makkelijke DIY en uiteindelijk heb je een superleuk plateau gefabriceerd. Ook leuk om cadeau te geven voor bijvoorbeeld Kerst of Sinterklaas. Schrijf er een leuke boodschap op en klaar is kees. Ik moet nog wel even mijn krijt-handschrift onder de knie krijgen (dat is namelijk nog best lastig). Wellicht is een krijtstift dan iets makkelijker in gebruik dan normale krijtjes.

Geniet nog even van je zondag! 

You May Also Like

0 reacties