19 WEETJES OVER LIEFDE & DATEN

by - 07 november

Als blogger verschijnen er regelmatig persberichten in je inbox. Sommigen zijn relevant en gaan bijvoorbeeld over make-up of fashion en sommige persberichten vind ik minder interessant en gaan bijvoorbeeld over auto's of elektronica. Ik krijg ook wel eens persberichten binnen van datingsites als Lexa en Parship en voorheen las ik deze persberichten nooit echt. Afgelopen weekend deed ik dat voor de verandering wel eens en daar stonden toch wel een aantal leuke weetjes in, dus ik besloot eens gek te doen en een aantal weetjes met jullie te delen. Tijd voor feitjes op maandag dus.- 7 van de 10 Nederlandse singles geloven in ware liefde.

- Mannen zeggen eerder 'ik hou van je'.

LIEFDE IN HET BUITENLAND
- Wil je een echte romanticus aan de haak slaan, ga dan voor een Deen. Zij schijnen het meest romatisch te zijn. Fransen blijken sceptischer.

- Eén op de vier singles zou voor de liefde alles achterlaten. Dat blijkt uit onderzoek van datingservice Lexa.nl, waarvoor zo’n 1.000 singles werden ondervraagd.

KANSEN VERGROTEN
- De Nederlandse single doet er álles aan om kansen te vergroten bij vinden partner (en dat gaat best ver). Zo kwam er uit een groot onderzoek naar single Nederlanders uit dat een kwart date met meerdere personen tegelijk.

- Vier op tien vrouwen doet aan ‘down daten’

- 60% zoekt date vooraf op via internet.

- De helft van de singles is actief op meer dan één datingsite tegelijkertijd.

WELKE DAG?
- Volgens singels is zondag dé dag om te knuffelen. 41% van de vrouwen vindt zondag de beste dag om te knuffelen, terwijl 36% van de mannen dit vindt. Dat blijkt uit onderzoek van datingservice Lexa.

- Vrijdag is de beste dag van de week om te daten terwijl maandag door singles wordt gezien als de slechtste dag voor een date. Zaterdag schijnt de beste dag te zijn om van bil te gaan.

SOCIAL MEDIA
- Single mannen voegen hun date sneller toe op Facebook.

- 46% verwijdert de foto’s van de ex op social media.

APPEN?
- Na een succesvolle date laat het merendeel van alle singles binnen een dag iets van zich horen. Een derde van de singles stuurt zelfs binnen een uur een berichtje naar de ander, zo blijkt uit onderzoek van Lexa. Maar een klein deel (17%) stuurt geen berichtje. Na het ontvangen van het eerste berichtje stuurt 32% van de Nederlandse singles al binnen een uur een reactie. Tijdens een date met je telefoon spelen wordt over het algemeen niet gewaardeerd.

OVER MUZIEKSMAAK VALT NIET TE TWISTEN
- 20 procent singles weet niet welke muziek op te zetten tijdens date.

- ‘All of me’ van John Legend is meest romantische nummer. Ook populair zijn Whitney Houston met I will always love you, Claudia de Breij met Mag ik dan bij jou en Lionel Richie met Hello.

- 20 procent singles vindt ‘geen gedeelde muziekpassie hebben’ een afknapper.

- Marco Borsato biedt meeste steun bij liefdesverdriet.

VERLEDEN TIJD
- Eén derde van de singles liegt over seksueel verleden. Mannen zijn vaker oneerlijk dan vrouwen. De meest voorkomende leugen gaat over wanneer iemand een spannende nacht heeft beleefd.

- Het aantal bedpartners dat iemand heeft versleten is voor veel singles een gevoelig onderwerp. Singles willen dat hun nieuwe bedpartner ten minste met één persoon het bed heeft gedeeld. Het ideale maximum aantal is 5 tot 10 bedpartners. Toch geeft 1 op de 3 aan er weinig moeite mee te hebben een partner met een breed ervaringsspectrum te treffen. Vooral singles in de leeftijd van 35 jaar en ouder zijn hier makkelijker in. Een vijfde vindt het zelfs niet bezwaarlijk als hun nieuwe partner meer dan 20 seksuele contacten heeft gehad.

Bron: Parship, Lexa.

You May Also Like

0 reacties