PERSONAL UPDATE: STUDIE, WERKZOEKEND & MINDSET

by - 17 oktober

Ha lezers, bij deze even een persoonlijke update. Ik doe dit eigenlijk nooit, maar ik merk dat ik het zelf wel leuk vind om zo nu en dan een update-artikel over de persoon achter de blog te lezen, dus ik besluit bij deze ook even een gokje te wagen.24
4 oktober ben ik 24 geworden en heb ik een hele leuke dag gehad. Lekker veel taartjes gegeten en leuke cadeautjes in ontvangst mogen nemen. Van mijn ouders heb ik een mooie zilveren slavenarmband gekregen en van mijn broers een coole en praktische Senz paraplu. Daarnaast heb ik een derde oorbelgaatje laten schieten en daar ben ik erg blij mee. Mijn badkamer staat dankzij mijn verjaardag ook weer vol met fijne Rituals producten. Tot zover mijn birthday.

STUDIE
Voor wie mij al langer volgt, weet dat ik de pre-master Communicatie- en Informatiewetenschappen volg. Helaas heb ik vorig jaar niet alles gehaald, dus ik probeer dit collegejaar nog 20 ECT's te halen (twee vakken en een scriptie). 2 november heb ik mijn eerste tentamen al en daar knijp ik 'm best voor. Het hele vak is in het Engels en dat is niet zo mijn ding. Gelukkig heb ik nog even de tijd en ben ik al wel begonnen. In januari heb ik mijn andere tentamen en in februari begin ik met mijn scriptie (als ik mijn vakken haal). Mocht ik de vakken niet halen, dan moet ik helaas stoppen met de pre-master. Ik hoop natuurlijk dat dit niet het geval is. Ik vind het in ieder geval nog wel erg interessant.

In september zou ik dan (als alles goed gaat) beginnen met mijn master Communicatiekunde. Ik kan dan helaas niet meer bijlenen, dus dan moet ik waarschijnlijk weer bij mijn ouders in Zwolle wonen. Hier heb ik wel even over nagedacht, maar dit is wel de beste en goedkoopste optie. Daarnaast is het maar een uurtje naar Groningen en tijdens je master heb je ongeveer maar 6 of 8 uurtjes college dus dat is prima te doen.

WERKZOEKEND
Omdat ik nu dus weinig college heb, ben ik op zoek naar een bijbaantje. Dat wil alleen nog niet echt vlotten want ik ben best kieskeurig omdat ik niet erg desperate op zoek ben (even rustig aandoen is ook wel fijn, zie ook het volgende puntje). Horeca vind ik niet echt bij mezelf passen en heb ook geen ervaring .Verder ben ik bij kledingwinkels afgewezen omdat je daar vaak retailervaring voor nodig hebt. Ik heb ook gesolliciteerd voor een functie van Grafisch Vormgever en dit leek mij erg leuk, maar ik ben eigenlijk maar tot juli beschikbaar dus dat is voor veel werkgevers niet echt praktisch (wat ik goed begrijp). Ik hou het internet goed in de gaten en gooi er zo nu en dan een sollicitatiebrief uit. Ook heb ik een profiel aangemaakt op diverse oppas-sites, want oppassen lijkt mij ook erg leuk.

MINDSET
Sinds vorig jaar september heb ik last van paniekaanvallen, maar dit gaat nu ongeveer twee maanden vrij goed. Ik heb met mezelf afgesproken om de uitdaging aan te gaan en mezelf te confronteren met dingen die ik spannend vind, zoals reizen met de trein, drukke plekken (zoals rijen) en uitgaan. Tot nu toe lukt dat echt verrassend goed en beheerst het steeds minder mijn leven, gelukkig.

Tot zo ver mijn update, mocht je op de hoogte willen blijven dan kun je me volgen op Instagram (@daphnewezenberg). Kussen!

You May Also Like

0 reacties