VAN KUSSEN NAAR BOHO BAG

by - 05 juli

Er zijn twee categorieën tassen waar je me erg blij mee kan maken: een goede designertas én een vrolijk bohemien festivaltasje met schelpjes, munten, pompoms of veertjes. Die eerste categorie staat natuurlijk een beetje bekend om de prijs, maar die bohemian tasjes zijn over 't algemeen ook best prijzig. Daarom ben ik zelf aan de slag gegaan met stoffen en leuke tierelantijntjes. Een naaimachine is hierbij wel handig omdat je dan wat netter kunt werken, maar mocht je er geen hebben of hier niet mee over weg kunnen, dan heb ik ook een tip voor je waarbij je geen naaimachine nodig hebt.BENODIGDHEDEN
- Een kussenhoes
- Naald en draad
- Pompoms, band en andere tierelantijntjes zoals muntjes of kauri schelpen

Ik zag dit leuke kussentje bij Primark en vond de Mexicaanse stof gelijk super. Lekker vrolijk! Komt die zomer niet naar ons, dan moeten we 't zelf maar in huis halen. Omdat ik bij de stoffenwinkel niet zo'n stofje kon vinden, besloot ik het kussenhoesje hiervoor te gebruiken. Met een beetje creatief denken kom je een heel eind. Het kussenhoesje heeft zelf een aantal voordelen: hij beschikt al over een rits én je hebt geen naaimachine nodig om het tasje te fabriceren. WERKWIJZE
Kind kan de was doen. Dit tasje is super makkelijk te maken, dus zelfs iemand die nog nooit naald en draad heeft aangeraakt zou dit best kunnen. Het enige wat je eigenlijk moet doen is een schouderband bevestigen en de tas eventueel nog opleuken met pompoms, kauri schelpjes of muntjes. De roze pompoms zaten al aan het kussentje, maar aan de bovenkant heb ik ze verwijderd omdat ze anders tussen het ritsje zouden komen. De schouderband heb ik opgeleukt met oranje band met pompoms (te koop bij stoffenwinkels) en daar heb ik wat roze pompoms tussen geplaatst. 

'T weer is weer eens om te huilen, dus ik zou zeggen: pak naald en draad erbij, koop een leuk kussenhoesje (of misschien heb je er nog wel een liggen op zolder) en aan de slag maar. Kun je hem binnenkort hopelijk meenemen naar dat ene festival als het weer weer stralend is. Ik wil je wel graag waarschuwen: het is vrij verslavend. 

You May Also Like

0 reacties