NIEUWE OUTFITS ZONDER NIEUWE ITEMS

by - 21 juli

Een paar dagen geleden heb ik met een kritisch oog naar mijn garderobe gekeken. Over sommige items ben ik nog erg te spreken en andere items laten me koud. Tsja, wat doe je dan? Je trekt er een middag voor uit en besluit streng voor jezelf te zijn.
In mijn kamer staat een vuilniszak voor spul dat linea recta van een hanger naar de prullenbak mag. Denk hierbij aan verwassen witte shirts die op 't moment meer grijs dan wit zijn, tops met gaatjes en andere exemplaren die 'overleden' zijn zoals Rob Geus zou zeggen. Voor de items die nog in goede staat verkeren maar die mij koud laten, heb ik een andere bestemming. Deze gaan naar de kledingbak om andere mensen blij mee te maken. Op die manier lukt het mij toch iets makkelijker om iets weg te doen. Aan veel dingen heb ik warme herinneringen en die koppel ik dan automatisch weer aan die kledingstukken, maar de herinnering zit in m'n hoofd en niet zozeer in het item. Dus in dit geval bestaat afscheid nemen zeker wel en besluit ik dat ze een andere bestemming krijgen.

PIN ER OP LOS
Goed, dan zijn er gelukkig nog genoeg items die weer een plaatsje op een hanger verdienen. Toch denk ik bij veel items: dit is leuk maar ik heb geen flauw benul hoe ik dit ga combineren. Ik besluit Pinterest af te struinen en hoewel ik dat wel vaker doe, gaat er echt een wereld voor me open. Ik tik wat leuke zoektermen in en jeetje, de ene fijne look na de andere. En 't mooie is: alle items hangen gewoon (ongedragen) in mijn kast. Dat ik die combinaties zelf niet kon bedenken maakt me een beetje triest, maar met de uitkomst ben ik erg blij. Ik heb het idee alsof ik allemaal nieuwe items heb, zonder dat ik nieuwe stukken heb aangeschaft. Ik kom er weer achter dat ik meer moet investeren in mooie basics die je eindeloos kunt combineren. Ik mis nog zwarte loafers en mooie zwarte pumps, maar dan kan ik echt allerlei Parisienne looks na-apen. 

Dus echt, als je even niet meer weet wat je met al die stukjes stof aanmoet, struin Pinterest af. Je zult zien dat je je huidige items ook op andere manieren kunt combineren en daar ga jij vast heel veel plezier van hebben. Kost je niks en het plezier is groots. Ik pin ze in ieder geval allemaal zodat ik als ik me weer in een situatie bevind waarin ik gewoonweg niet weet wat ik aanmoet, ik even kan spieken. Printen kan natuurlijk, maar is wel wat minder lief voor het milieu.

Beter goed gejat dan slecht bedacht zullen we maar zeggen.
tags: kledingcombinaties bedenken, nieuwe outfits bedenken, hoe kleding combineren, zonder nieuwe items te kopen, outfit inspiratie.

You May Also Like

0 reacties