ZO SCOOR JE EEN FASHIONABLE OUTFIT VOOR 'N PRIKKIE

by - 25 april

Helaas heb ik geen geldboom in de tuin staan en voel ik toch regelmatig de drang om nieuwe items aan mijn garderobe toe te voegen. Maar hoe scoor je nou een toffe outfit zonder al te veel centjes over de balk te smijten? Ik deel mijn tips.-          Bezoek winkels die niet bij je vaste shoptour horen. Zo vind ik C&A steeds leuker worden, verkopen ze bij de HEMA vaak leuke suède jacks en mooie blazers met een printje en heb ik zelfs bij Zeeman een super leuk bomberjack gekocht voor een luttele 7 euro. Kleine boetiekjes ergens verstopt in een straatje zijn vaak ook het bezoeken waard. Stap eens uit je comfort zone en stap ergens anders binnen dan je gewend bent.

-          Shop tijdens de sale! Vrij logisch, maar dit scheelt vaak een hoop euro’s. Ik ga tijdens het sale-shoppen vooral voor items die voorheen wat duurder waren, maar die nu betaalbaar zijn. Ik ben zelf dol op koopjesjagen en vind dan vooral de tweede afprijzing bij Mango erg fijn. Ik check altijd op internet wanneer de eerste en tweede ronde beginnen. Ik heb er zelf altijd een hekel aan als ik iets koop, het een paar dagen later verkocht wordt met 50% korting.

-          Bezoek de plaatselijke kringloop. Ik ben zelf regelmatig bij de kringloop te vinden als ik bijvoorbeeld een verkleedfeestje heb. Ik slaag er bijna altijd omdat ze heel vaak mooie items hebben die voor een prikkie weg moen. Cowboylaarzen, fake fur jassen en All Stars gaan bijna niet uit de mode en spot ik daar dan ook regelmatig voor een zacht prijsje. Een leuk pluspunt aan de kringloopwinkel is dat je iets unieks hebt. Hetzelfde geldt voor rommelmarkten, zoals de IJhallen in Amsterdam. Bij de kringloop in Zwolle kocht in onlangs een prachtige Escada blazer voor 10 euro, dus ik zou zeggen: zeker 't bezoeken waard.

-          Duik de kast van je moeder of oma eens in en vraag of je iets mag lenen. Veel items van vroeger zijn nu weer hartstikke hip. Zo heb ik een aantal hele mooie wollen vesten en sieraden van mijn oma gekregen. Oh, en de kast van je vader kun je overigens ook eens proberen.

You May Also Like

0 reacties