3X HOMEMADE THEEVARIATIE

by - 04 april

Voorzie mij van een kopje thee en ik ben aardig gelukkig. Een kop van dat warme drankje en een chille film of leuk boek is wat mij betreft echt een top combi. Met thee kun je alle kanten op en vooral die variatie vind ik erg fijn. Mocht je de standaard Engelse thee zat zijn, probeer dan deze theevariaties.


De beroemde muntthee
Voor de eerste variant hebben we alleen munt nodig. Bij m’n ouders groeit het in de tuin, wat echt top is. Geen muntplant in de tuin? Voor een paar cent koop je 't op de markt en ook in de supermarkt is het verkrijgbaar. De muntblaadjes gooi je in het theeglas en dit laat je een paar minuten trekken. Je kunt de thee eventueel op smaak brengen met een scheutje honing. Leuk feitje: muntthee barst van de antioxidanten én schijnt maag- en darmproblemen tegen te gaan. Je kunt je dus met een gerust hart vergrijpen aan zo'n kop thee.

Gincer spice
De laatste tijd ben ik groot fan van deze spicy thee en vind ‘m vooral erg lekker in het najaar of een grauwe regendag. Voor de spicy thee heb je een klein stukje gember nodig. Ik vind het makkelijk om dit in de theepot te doen en dit even te laten trekken. Je kan de thee nog opleuken met een klein stukje sinaasappel of citroen. Last van griep of verkoudheid? Deze geneeskrachtige thee zorgt er voor dat je er weer snel bovenop bent. Win-win!

Groene appel ijsthee
Nu we het betere weer tegemoet gaan, is het natuurlijk ook heerlijk om met een fris thee'tje in de tuin neer te strijken. Zo maak je in een handomdraai deze fris en fruitige ijsthee: Schenk 1 liter kokend water in de hittebestendige kan of theepot en laat vier zakjes groene thee er 10 minuten in trekken. Voeg twee eetlepels honing toe en laat de thee afkoelen. Voeg vervolgens plakjes van één appel (bijvoorbeeld Granny Smith) en limoenplakjes (een halve limoen is voldoende). Serveer met ijsblokjes.


You May Also Like

0 reacties