ZO BLAAS JE OUDE KLEDINGSTUKKEN EEN NIEUW LEVEN IN

by - 04 maart

Het kopen van nieuwe items is natuurlijk nooit echt een slecht idee, maar niet altijd mogelijk. Op dit moment laat mijn bankrekening dat ene mooie jasje ook niet toe en dus moet ik het doen met de items die al in mijn kast hangen. Gelukkig zijn er ook een aantal kleine dingen die je kunt doen waardoor je oude items weer als nieuw zijn of daardoor beter bij je huidige stijl passen.Textielverf
Onlangs nam ik de proef op de som en ging ik aan de slag met textielverf omdat ik mijn vaal geworden zwarte broeken een nieuwe start gunde. Ik ging voor de wasmachine versie (je hebt ook textielverf voor handwas) en had voor 9 euro weer diepzwarte broeken. Voorheen kocht ik een nieuwe broek, maar nu ga ik toch liever eerst aan de slag met een vleugje verf.

Patches
Helemaal van deze tijd: items opleuken met patches. Zo kocht ik welliswaar speciaal een denim jack om deze vervolgens te bekleden met strijkapplicaties, maar dit kun je uiteraard ook doen met een oud item. Applicaties koop je onder andere bij Action, de fourniturenzaak of een winkel als Lappenland van Jan Sikkes.Nieuwe knopen
Bij goedkopere zaken als Primark spot ik wel eens een leuke blouse maar met goedkoop ogende gouden knopen. Beetje jammer en dit doet afbreuk aan de verder best wel leuke top. Nu kun je 'm natuurlijk laten hangen, maar je kunt zelf ook aan de slag met naald en draad. Een paar leuke knopen heb je al voor een paar euro en je zult zien dat de blouse een hele andere look krijgt.

Poetsen
Dit ligt wel erg voor de hand, maar werkt wel: haal je items eens wat vaker door de wasstraat. Witte sneakers krijg je weer als vanouds wit met behulp van een sponsje en een beetje afwasmiddel. Een stel nieuwe veters doen ook wonderen overigens.

Vermaken
Handig met naald en draad of de naaimachine en tijd over? Dan kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een oude jeans om te toveren tot een short of een flared jeans tot een skinny te maken. Mocht je zelf niet zo handig zijn, dan kun je je moeder ook even lief aankijken (dit behoorde vroeger altijd tot een van mijn meest succesvolle tactieken).

Mocht je deze stappen om de een of andere reden niet zien zitten, dan kun je je items altijd nog in de zak van Max stoppen en hebben ze ergens anders weer iets aan.

You May Also Like

0 reacties