ZO BAK JE DE LEKKERSTE AMERICAN PANCAKES

by - 18 maart

Ongeveer een maand geleden bracht ik een bezoekje aan Bakers & Roasters in Amsterdam met vriendinnetje Floor. Daar bestelde ik heerlijke American Pancakes, die ik voor die tijd nog nooit had gegeten. Ze bevielen zo goed dat ik het net afstruinde naar fijne recepten om vervolgens zelf ook aan de slag te gaan in de keuken. En ik moet toegeven: het is gelukt en ik heb mijn perfecte recept gevonden.

Ik heb in die maand verschillende recepten geprobeerd en er zelf wat aan gesleuteld en uiteindelijk ben ik bij onderstaande samenstelling gekomen (die in mijn ogen de lekkerste pancakes maken).

Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 100 ml halfvolle melk
- 75 g zelfrijzend bakmeel
- 1 ei
- Vleugje zout
- Boter om in te bakken
- Poedersuiker, fruit, ahornsiroop of wat je dan ook prefereert

Afhankelijk van de grootte van de pancakes, haal je hier ongeveer 6 pannenkoekjes uit. Vaak eet ik er drie op en bewaar ik de rest voor de volgende dag voor lunch.

Werkwijze
Meng in de beslagkom het bakmeel en een mespunt zout en voeg vervolgens het ei en de melk toe en klop dit los. Zelf doe ik dit het liefst met een elektrische garde, maar dit kan ook gemakkelijk met de hand. Klop door tot er een glad mengsel ontstaat. Verwarm in de koekenpan de boter op matig vuur. Ik gebruik het liefst een soeplepel om het beslag in de pan te gieten. Bak de pancakes in ongeveer 2 minuten per kant gaar. Ga door tot het beslag op is.

Je kunt de pancakes versieren met banaan, rood fruit, poedersuiker, bacon of ahornsiroop. Ligt geheel aan jou voorkeur en vele combinaties zijn mogelijk. Het recept leent zich er ook uitermate goed voor om een eventuele logé of je lieftalle ouders mee te imponeren.

You May Also Like

0 reacties